Şanlıurfa'da mevlit kandili coşkuyla kutlandı

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da vatandaşlar Mevlit Kandili dolayısıyla kutsal olduğuna inanılan Balıklıgöl platosundaki camileri doldurdu.

Hazreti Muhammed'in doğum gecesi olan Mevlit Kandil dolayısıyla vatandaşlar, kentin simgesi olan Balıklıgöl platosundaki camilere akın etti. Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman ve çevre illerden de binlerce kişinin geldiği camilerde Kur'an-ı Kerim okundu, dualar etti.
Dergah Camisi'nde düzenlenen kandil programında İl Müftüsü İhsan Açık, gecenin önemini belirten konuşma yaptı. Okunan mevlit ile sona eren kandil kutlamasının ardından binlerce kişi, Balıklıgöl'deki balıklara yem attı ve Hazreti İbrahim'in doğduğuna inanılan mağarada dua etti.

23 Ara 2015 - 10:40 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.