Şanlıurfa'da İlkler Gerçekleşiyor

Balıklıgöl Devlet Hastanesinde Bir İlk daha İleri Düzey Gırtlak Kanseri Ameliyatı Gerçekleştirildi.

Şanlıurfa'da İlkler Gerçekleşiyor
Video için play'e tıklayın

Balıklıgöl Devlet hastanemizde bir ilk daha ileri düzey gırtlak kanseri ameliyatı Op. Dr. Semih AK ve Ekibi Tarafından Başarıyla Gerçekleştirildi.

Balıklıgöl Devlet Hastanesinde ilk defa ileri evre gırtlak kanseri tedavisi için gırtlak alınması(larenjektomi) ameliyatı Op. Dr. Semih AK, Op. Dr. Duygu Köroğlu, Op. Dr. Mehmet Erkan Kaplama ve Op.Dr. Ahmet Doblan tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Söz konusu ameliyat Şanlıurfa'da genelinde son derece nadiren yapılan bir ameliyattır. İleri evre gırtlak kanserlerinde cerrahi seçenek birinci sırada olup, ameliyat gırtlağın tamamının ya da bir kısmının alınması ile gerçekleştirilir. Hastamızda kanserli dokuyu almak ve yayılmasını engellemek maksadıyla gırtlağın tamamı alınmış olup, her iki taraf boyun bölgesi temizlendi. Ameliyat sonrası dönemde yaklaşık 10 gün ağızdan beslenmesi durdurulan bu hastalar bu süreden sonra ağızdan beslenebilir. Hastamız 10.gününde tüm gıdaları tüketebilir durumdadır. hastamız bu haliyle herhangi bir sorun yaşamadan hastanemizden taburcu edildi. Büyük ve ağır bir ameliyat şekli olan total larenjektomi ve bilateral boyun disseksiyonunu (gırtlağın tamamının alınması ve boyunun her iki tarafının temizlenmesi) hastanemizde başarıyla gerçekleştirmiş olmanın mutluluğunu hastamız ile beraber yaşıyoruz. Bundan sonraki süreçte Şanlıurfa’da ve hastanemizde bu operasyonları gerçekleştirmeye devam edeceğiz"denildi.

04 Haz 2018 - 10:26 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.