Şanlıurfa'da Esnaf Dertli

Şanlıurfa giyim sektörü yaz ayında büyük bir durgunluk yaşıyor. Ramazan Bayramında umduğunu bulayan esnaf iş yeri kiralarını ödemeyecek duruma geldi.

Şanlıurfa'da pek çok küçük esnaf yaşanan mali darboğaz nedeniyle sıkıntı yaşıyor. Dükkan kiralarını zor ödeyen küçük esnaflar, yaşanan mali sıkıntılara Ramazan Bayramında umdukları satışta olmayınca, Devletin küçük esnafa sahip çıkmasını isteyen işyeri sahipleri vergilerde düzenleme istiyor.

Türkiye’nin belli başlı büyük firmalarının Urfa’ya yatırım yaptığını giyim ürünlerine yönelik bölgeye olan yatırımlarda küçük ve orta ölçekli esnafın mağdur olmayacak şekilde desteklenmesi gerektiğini belirten giyim esnafı, Giyim sektöründe yazın kampanyalar yapıldığı halde işlerde büyük ölçüde azalma olduğu vurgulandı. Ramazan Bayramında umduğunu bulamayan esnaf iş yeri kiralarını ödemeyecek duruma geldiği belirti.

Şanlıurfa genelinde nüfusun artmasına paralel olarak, tüketiciler alışveriş yapmak için genellikle büyük alışveriş merkezlerini tercih etmektedir. Tüketicilerin bu davranışı, kredi kartı ile iş yapan büyük firmalardan alış verişini yapması büyük firmaların oluşan rekabet gücüne küçük esnafın yok olmasın zemin hazırlıyor.

Genelde bizim sezonlarımız Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve okul sezonlarıdır. Ama bu Ramazan bayramında bir yoğunluk olmadığını belirten Bahçelievler esnafı; “Bu yıl ki kadar bir durgunluk yaşamadık. Fiyatlar aynı bir değişlik yok. Geçen sene sattığımız 10 TL’ye penye bu yıl da 10 TL’ye. Büyük marketler ve zincir mağazalar artık giyim satıyor. Giyimin marketlerde ne işi var. Ben tezgahımda makarna, yağ satmıyorum. Devletimizin buna bir çare bulması gerekiyor. Millet oralardan kredi kartı ile alışveriş yapıyor, bizim gibi küçük esnaflarda bekliyor ki müşteri gelsin. Bu uygulamaya bir düzenlenme gelmesi şart” diye konuştu

# urfa, Esnaf

07 Tem 2017 - 10:49 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.