Şanlıurfa'da Çizgili Sırtlan Kazada Telef Oldu

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan bir çizgili sırtlan aracın çarpması sonucu telef oldu.


Alınan bilgiye göre, Birecik-Suruç karayolunun Arat Dağı yakınlarında yolun karşısına geçmeye çalışan çizgili sırtlana, henüz sürücüsünün ismi ve plakası tespit edilemeyen bir araç çarptıktan sonra kaçtı.

Telef olan hayvanı fark eden vatandaşlar, durumu yetkililere bildirildi. Bölgede inceleme yapan ilk ekip, hayvanın, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve bölgede ender görülen 8 yaşlarındaki bir çizgili sırtlan olduğunu belirledi.

Şanlıurfa Doğa Koruma ve Milli Parlar Şube Müdürlüğü ekipleri de telef olan hayvanın çizgili sırtlan olduğunu belirtti, ekipler konuyla ilgili çalışma başlattı.

Bölgede yaklaşık 7 yıl önce yuvaları tespit edildiği duyurulan çizgili sırtlanlar, bozkır ve kayalık alanlarda yaşıyor.

23 Oca 2017 - 14:40 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.