Şanlıurfa da bir ilk

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği genel Sekreterliğine bağlı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez kemiğe implante işitme cihazı

Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği genel Sekreterliğine bağlı Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ilk kez kemiğe implante işitme cihazı (BAHA) takıldı.

KBB ve Klinik odyoloji Uzmanı Op. Dr. Ferhat KORKMAZ tarafından orta kulak kolesteatomu nedeniyle her iki kulağı daha önce opere edilmiş ve ileri derecede işitme kaybı bulunan hastaya BAHA (Kemiğe İmplante Edilen İşitme Cihazı) başarı ile takıldı.

Gerçekleştirdiği başarılı operasyonlarla adından sıkça bahsettiren Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük metropoller dışında bir ilke daha imza attı. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Kliniği'nde orta kulak kolesteatomu nedeniyle her iki kulağı daha önce opere edilmiş ve ileri derecede işitme kaybı bulunan hastaya BAHA (Kemiğe İmplante Edilen İşitme Sistemi) takıldı. İmplant ameliyatı KBB ve Klinik Odyoloji Uzmanı Op. Dr. Ferhat KORKMAZ tarafından tek seansta başarı ile gerçekleştirildi.

Özellikle orta kulak ve dış kulak problemi nedeniyle işitme kaybı olan ve normal işitme cihazlarının yetersiz kaldığı hastalarda, doğuştan her iki kulak kepçesi ve dış kulak yolu olmayan hastalarda daha ileri teknolojiye sahip Kemiğe implante edilen işitme cihazları takılması gerekiyor. Kemiğe implante edilen işitme cihazı, hastanemizde ilk kez yapılan cerrahi teknikle tek seansta başarılı bir operasyonla Melik Reyhan Kaya isimli hastaya takıldı.

Konu ile ilgili Op. Dr. Ferhat KORKMAZ; ‘’Kemiğe implante edilen işitme cihazı iki parçadan oluşmaktadır, birinci kısım ameliyathane şartlarında şakak kemiğine yerleştirilmekte, ikinci kısım ise hasta iyileştikten 1 ay sonra poliklinik ortamında takılmaktadır. Takılan cihaz sayesinde ses, kemik yoluyla doğrudan iç kulağa iletildiğinden hastaların daha net ve daha iyi duyması sağlanmış olacaktır. Bununla beraber her türlü kulak cerrahisi, burun ameliyatları, baş-boyun ve larenks iyi ve kötü huylu tümör cerrahileri hastanemizde yapılmaktadır. Hastaların dış merkeze sevkleri durma noktasına geldi ve hastaların mağduriyetleri de böylece egellenmiş oldu’’ dedi.

#

18 May 2015 - 08:26 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.