Şanlıurfa Barosu, Suriyeliler için harekete geçiyor

Adli Yardım Bürosu ve Kadın Hakları Danışma Merkezi'nin verdiği hizmet ve başlattığı 'Yalnız değilsiniz ücretsiz avukatınız var” projesi

Adli Yardım Bürosu ve Kadın Hakları Danışma Merkezi’nin verdiği hizmet ve başlattığı “Yalnız değilsiniz, ücretsiz avukatınız var” projesi, Suriyeli mülteciler için de projelendirildi.

Şanlıurfa Barosu tarafından verilen ücretsiz avukatlık hizmetinin, şimdi de Suriyeli mültecilere verilmesi için harekete geçiyor. Yardıma muhtaç ve maddi durumu yetersiz olan kişilere ücretsiz avukatlık hizmeti sunan adli yardım & Kadın Hakları Danışma merkezinin bu kez kente yerleşen mülteciler için oluşturulması ve hizmet vermesi planlanıyor.

HAK İHLALİNE UĞRAYAN SURİYELİLERİN HAKKI SAVUNULACAK

Şanlıurfa Adli Yardım Bürosu, Şanlıurfa ve ilçelerde oturan ve avukat ihtiyacını karşılayamayacak durumda olan vatandaşlara ücretsiz avukatlık hizmeti vermektedir. 2013 yılında 960 başvuru,803 görevlendirme yapıldı. 2014 yılının ikinci ayına kadar ise 200 başvuru alındı. Şanlıurfa’da mültecilerin yoğunlukta yaşaması hak ihlalleriyle karşılaşmaları ve Suriyeli mülteci kadınların mağduriyetlerinin olması üzerine, Suriyelilerin de hak ihlaline uğramaması için, Şanlıurfa barosunun proje çalışmalarında olduğu belirtildi. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Şanlıurfa’da mülteci konumuna giren Suriye vatandaşları, ev sahipleriyle yaşanılan problemler, iş yerlerindeki problemler, sigortasız çalıştırılma, resmi nikâhsız evlilikler vs. mağduriyetler yaşamaktadırlar.

SURİYELİLER İÇİN AYRI BÜRO AÇILACAK

Şanlıurfa halkının hak ihlallerinin, mağduriyetlerinin giderilmesi için hizmet veren Adli Yardım Bürosunun yanı sıra Suriyeliler için de hizmet veren bir merkezin oluşturulması planlanmaktadır. Şanlıurfa Barosu yetkililerinden alınan bilgiye göre, Şanlıurfa’da 200 binin üzerinde Suriyelinin yaşadığı belirtilirken, kentte yaşayan Suriyelilerin çeşitli haksızlıklara maruz kaldığı belirtildi. Haksızlıklara uğrayan ve haklarını arayamayan Suriyelilere yönelik başlatılacak proje sayesinde Suriyelilerin de hakkı savunulacaktır. Suriyelilere özel açılacak merkezde tercümanlar bulundurulacağı ve hizmeti veren personelin çeşitli dillerde de hizmet verebilecek kriterlerde seçileceği belirtildi.

HELSİNKİ YURTTAŞLAR DERNEĞİ VE STK’LARLA PROJE

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Şanlıurfa’ya ve diğer illere sığınan Suriyelilerin durumunu değerlendirmek ve yaşam koşullarını iyileştirmek amacıyla çalışmalar yürüten Helsinki Yurttaşlar Derneği ve STK’larla mülteci sorunları ve çözümleri konusunda yuvarlak masa toplantısı yapan Şanlıurfa Barosu, Şanlıurfa merkez ve ilçelerde yaşayan Suriyelilerin hak ihlallerini önlemek, mağduriyetlerini gidermek üzere proje çalışmalarını başlatacaktır. Zor durumda kalan Suriyeliler, bu şekilde belli haklara sahip olarak hak arayışına girebilecektir. (Ali ÇETİNKAYA)

#

28 Şub 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.