Şanlıurfa balık ağı örme kursu istiyor

Şanlıurfalı vatandaşlar kentte kadınlara istihdam sağlanması için Balık ağı örme kursunun açılmasını istiyor.

Vatandaşlar Şanlıurfa’da Atatürk Barajının olduğunu ve bu barajda 27 balık türünün olduğunu hatırlatarak Şanlıurfalı kadınların balık ağı örme kursunda meslek edinerek balıkçılığa destek olabileceklerini dile getirdi.
Facebook hesabında paylaşım yaparak kadınların istihdam sağlanmasını isteyen vatandaş paylaşımında şunlara yer verdi;
“Şanlıurfa kadınlarına istihdam yaratmak için çeşitli projeler öneriliyor. Bir projede benden olsun. Atatürk barajı 84,5 milyon m, Göl alanı 817 km2 dir.
Harran Üniversitesi Bozova Meslek Yüksekokulu Su Ürünleri Bölümünce, Atatürk Barajı ve Birecik Barajında 27 çeşit balık türü olduğu tespit edilmiş.
Şanlıurfa Halk eğitim merkezlerinde BALIK AĞI örme kursları açılmalı. Avrupa birliği projelerin de değerlendirilmeli. Şanlıurfa Büyükşehir belediyesi destek verir mi bilemem. Atatürk barajında sınırı paylaşan diğer iller bu projeyi yaparsa da şaşırmam.”

17 Oca 2017 - 17:38 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.