Şanlıurfa ‘BAKAN’ istiyor

Murat Çifçi –  Kadir Devir Haziran ayında yapılacak olan Genel Seçimler öncesinde Urfanatik muhabirleri halkın ve STK'ların nabzını tutmaya devam

Murat Çifçi – Kadir Devir

Haziran ayında yapılacak olan Genel Seçimler öncesinde Urfanatik muhabirleri halkın ve STK’ların nabzını tutmaya devam ediyor. Haziran ayında yapılacak Genel seçimlerde vatandaşlar ve STK temsilcileri Şanlıurfa’dan bir Bakan’ın çıkmasını istiyor.

Konu ile ilgili gazetemize açıklamada bulunan Eğitim-Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun şunları kaydetti;

“Gönlümüzde yatan aslanlar mutlaka vardır. Özellikler Şanlıurfa gibi 12 tane Milletvekili adayına hitap eden büyük bir şehirdir.Dolayısıyla tabiî ki bir Bakanın Şanlıurfa’dan çıkmasını istiyoruz.Halkın içinden çıkmış, halkın isteklerini bilen şeffaf her türlü toplumla iletişimde bulunabilen iletişimi iyi kullanabilen gerçekten Urfa için değişim ve dönüşümlere öncü olabilecek en azından Urfalıların sorunlarını, sıkıntılarını giderecek bu konuda bir Bakan’ın inşallah bu dönem seçilen vekiller arasında çıkmasını istiyoruz.”

MİSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Gökhan Gökmen, “Şehir merkezinde nüfusu 2 milyonu, Türkiye’de yaşayan 4 milyona vatandaş kitlesine sahibiz. Bizim beklentimiz, arzumuz öncelikle liyakatlı, bürokrasiyi bilen memleket evladı kardeşlerimizin bu mevki ve makamlarda görmek istiyoruz. Şanlıurfa’nın yıllardır eksikliğidir. Bu eksikliği sayın Faruk Çelik Bakanımızla kırdık, sayın Bakanımızı Urfalı olarak görmeye başladık. Ama bu dönemde üçüncü dönemini tamamladığından dolayı aday olmayacağı kanaatindeyiz. O yüzden gerçekten Urfa’nın içine sindirebileceği, bu görevi yapabilecek arkadaşların Bakan’lık düzeyinde görmeyi arzuluyoruz” dedi.

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Altun, “İlimizde bir Bakan’ın çıkması elbette ki önemlidir. Son yıllarda Faruk Çelik Bakanımızın sayesinde Urfa’ya pek çok yatırımlar geldi. Olmaz denilenler oldu. Bu yatırımlar mutlak suretle Bakanlığın sayesinde oldu. Şanlıurfa için GAP’ın başkenti diyoruz, coğrafik açıdan da gerek Suriye gerekse İran ve Irak’a açılan ipekyolunun üzerinde olması ve nüfusunun da 2 milyona tekabül etmesinden dolayı bundan sonra her dönemde Bakan çıkarmalıdır. Geçtiğimiz yıllarda Gaziantep iki, Diyarbakır iki tane Bakan çıkarıyordu. Bütün yatırımları onlar aldılar.Son beş yılda Şanlıurfa Bakanlığın sayesinde çok yatırımlar aldı, bunun devam edebilmesi için mutlak suretle tekrardan bir Bakanımızın olması lazım.Önceliğimiz Şanlıurfalı olmasından yana ama Urfalı olmazsa tekrardan mutlaka bir Bakanımız olsun.Kimliği olmadan Urfa’ya yapacağı hizmetlere bakmamız gerek diye düşünüyorum” dedi.

Esnaf Murat Ceylan, “Şanlıurfalı olarak Urfa’dan bir bakanın çıkmasını istiyorum. Yaşım otuz iki, Ben otuz iki senedir 2 milyonun içerisinde hiç mi Urfalı bir bakan çıkmaz.Olsun da benim hemşerim olsun, 12 tane vekilimiz var 400 tane proje dediler hani nerede 400 tane proje göremiyoruz.Bir Urfalı olarak ben hizmet istiyorum.Bugün çocuk hastanesinde 6-7 tane çocuk yatıyor.Bugün doğum hastanemiz yetersiz.En basiti eski hal pazarının yeri üç yıldır yıkılmış hiçbir çalışma yok.Şanlıurfalı bir Bakan olsun taştan olsun, çamurdan olsun ama Şanlıurfalı olsun” dedi.

Muhabirlerimize konuşan vatandaş Erol Yaşar ise şunları söyledi;

#

09 Oca 2015 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.