Saman Balyası Makineleri İle Tarlada Samanlar Balyalanıyor

Şanlıurfa'da Hasadı yapılan tarlalarda son teknolojik makinelerle saman balyaları toplanmaya başlandı. Ekinler biçildikten sonra daha biçer döver

Ovada Çiftçiler kış aylarında saman sıkıntısı çekmemek için daha önce değersiz görülen anızlar traktörlerle birlikte biçerdöverlerin arkasına bağlanan aparatlarla toplanarak balyalanıyor veya saman haline getirilerek çuvallanıyor. Buğday tarlalarındaki hasadın ardından geriye kalan saplar, hayvan yemi olarak kullanılmak üzere balyalar haline getiriliyor. Daha önce yorucu ve zahmetli olan saman işi yeni çıkan makinelerle kolaylaştı

Küçükbaş ve büyük baş hayvan besicilerini ilgilendiren saman ilimizde tarlalarda toplanmaya başlandı. Teknoloji geliştikçe önce orak ve tırpanlar ile biçilen buğdaylar ağırlık olarak kadınlar tarafından sırtlarında bir yere toplanarak traktör ve patos ile çekilerek saman elde ediliyordu. Daha sonrasında biçer döverlerin daha aktif rol almasıyla birlikte doksanlı yıllarda saman makineleri patoslardan daha fazla rol almasıyla saman patosları unutulmaya yüz tuttu. Yeni teknolojik makinelerle toplanan saman balyaları depolanıp kış mevsiminde hayvanlara yem olarak veriliyor.

13 Haz 2018 - 11:21 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.