Sakin şehir Sonbahar’da ayrı bir güzelliğe büründü

Birecik Barajı'nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan ve ‘Güneydoğu'nun Saklı Cenneti' olarak anılmaya başlanan Şanlıurfa'nın

Birecik Barajı’nın yapımı sırasında bir bölümü sular altında kalan ve ‘Güneydoğu’nun Saklı Cenneti’ olarak anılmaya başlanan Şanlıurfa’nın Halfeti İlçesi, ‘Cittaslow’ (Sakin Şehir) unvanını aldı. ilçe doğal güzelliği ile görenleri hayran bırakıyor.

Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesi, Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi toplantısında ‘Cittaslow’ (Sakin Şehir) unvanını aldı. Sakin Şehir tanımı, doğa ve kültür değerlerini koruyan, el işlerinden mutfağa geleneksel özelliklerini yaşatan, modern dünyanın hız saplantısına inat sakin kalmayı tercih eden yerleri ifade ediyor

Şanlıurfa’ya 120 kilometre uzaklıktaki Halfeti İlçesi’nin yüzde 80’i, Birecik Barajı’nın yapımıyla birlikte 2000 yılında su tutulmasıyla sular Çoğu çiftçilik yapan ilçe sakinlerinin büyük bölümü, evlerinin su altında kalmasının ardından, 15 kilometre uzaklıkta kurulan yeni yerleşim merkezine taşındı. Taş mimarisiyle yapılmış evlerin ve camilerin su altında kaldığı ilçe, aradan geçen süre içerisinde doğal güzelliği ile yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya başladı.

İlçede sonbahar ayının son günlerinde özellikle hafta sonu ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler, yaklaşık bir saat süren tekne turu ile su altında kalan camiler, evler, yeşil alanlar, Savaşan Köyü ve İncil’in bir nüshasının çoğaltıldığı yer olarak bilinen Rumkale’yi ziyaret ediyor. Tekne turu ile sular altında kalan doğal güzellikleri gören turistler, nehir kıyısında kurulan tekne görünümlü duba restoranlarda da yöresel yemekler yiyor.

İlçeye gelen birçok yerli turist, ilçenin doğal güzelliğin yanında hiç kirlenmemiş havasının güzelliği ilçenin sakin oluşu eski bir çok devletten kalıntıların olması ilçeye rağbeti artırdığını" ifade ettiler.(Mustafa Bayar)

#

02 Ara 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.