Sakin şehir Halfeti...

Güneydoğu bozkırının ortasında olmasına rağmen Birecik Baraj Gölü sayesinde sahil kenti görünümüne sahip olan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde

Güneydoğubozkırının ortasında olmasına rağmen Birecik Baraj Gölü sayesinde sahil kenti görünümüne sahip olan Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinde, turizmhareketliliği başladı. Bölgeyi havaların ısınmasının da etkisiyle özellikle hafta sonları çok sayıda yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor.

Birecik Barajı nedeniyle bir bölümü sular altında kalan, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesinin 2013 yılında "Sakin şehir" ağına dahil ettiği Halfeti'de, turizm sezonu hızlı başladı.

Tarihi taş evleri ve doğal güzellikleriyle Güneydoğu'nun "saklı cenneti" olarak da adlandırılan ilçe, yabancı turistlerin de ilgi odağı oluyor.

Son dönemde bölgede yaşanan terör olaylarına rağmen güvenli bulunduğu için turist çeken ilçeye gelen ziyaretçiler, büyük bölümü sular altında kalan "batık kenti" tekne turuyla geziyor.

Ziyaretçiler, tur sırasında birçok medeniyete ev sahipliği yapan Rumkale'yi de görme fırsatı buluyor.

İlçede su altında kalan caminin minaresi ve terk edilmiş eski yapıların bulunduğu Savaşan Mahallesi ilgi gören yerler arasında bulunuyor. Bir kısmı su altında kalan Ulu Cami'yi gezen ziyaretçiler, dünyada sadece ilçede yetişen "Karagül" bitkisini de görebiliyor.

Sezonun açılmasıyla yoğunluğun hat safhada olduğu ilçede, belediyenin yürüttüğü çalışmalar özellikle yerli ve yabancı ziyaretçilerin beğenisini kazanıyor.

İlkbahar mevsiminin başlamasıyla yoğunluğun arttığı ilçede hafta sonları neredeyse yer bulmak imkansızlaşıyor.

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname kapsamında Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen KaymakamŞeref Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesince "sakin şehir" ağına dahil edilen turizm kenti Halfeti'de, önemli hizmetler sunmaya çalıştıklarını söyledi.

Göreve başladıktan sonra Halfeti'de turizm alanında önemli çalışmalar yaptıklarını belirten Albayrak, sahil düzenlemesinden tekne turlarına, fiyat düzenlemesinden otoparka ve konaklamaya kadar tüm sorunları çözdüklerinin altını çizdi.

"EGE KASABASI HİSSİYATI VERİYOR"

Şeref Albayrak, şöyle konuştu:

"Turizmi Geliştirme Derneğini kurduk ve turizmin sorunlarını ilgililerle birlikte masaya yatırdık. Bu anlamda sıkıntıları çözmek için gerekli çalışmaları yaptık. Misafirlerin şikayet ettiği konuların başında gelen yemek fiyatlarının yüksek olmasıydı. Biz de belediye olarak 'menü tahtası' hazırladık ve tüm işletmelere menü zorunluluğu getirdik. Bu anlamda çok olumlu tepkiler alıyoruz. Tekne turlarıyla ilgili sıkıntı vardı, tekneleri sıraya koyduk. Artık tekneler sıra halinde hareket ediyorlar, herhangi bir karmaşa yaşanmıyor."

Bölgede yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle 2015 yılından sonra turizmin ağır darbe aldığını söyleyen Albayrak, sağlanan huzur ortamı sayesinde geçen yıl hareketli bir sezon geçirdiklerini anlattı.

Albayrak, ilçenin ilkbaharda hareketlendiğini belirterek "Halfeti Şanlıurfa'ya ait ama sanki bir sahil kasabasını andırıyor. Ege kasabası hissiyatı veriyor. Bu anlamda sahil kasabası hayal eden herkesi buraya bekliyoruz." dedi.

"NİSAN-MAYISTA 500 BİN ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ"

Halfeti'de turizm sezonunun 4 ay sürdüğüne işaret eden Albayrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Nisan-mayıs ve eylül-ekimde yoğunluk oluşuyor. Şu anda da nisanın başındayız, otellerimiz ciddi doluluk oranlarına ulaştı. Mayısta da aynı yoğunluğu bekliyoruz. Şimdiden rezervasyonlar yapılıyor. Birçok tur şirketi de Halfeti'yi programlarına aldı. Bizim de bu anlamda ciddi çalışmalarımız oldu. Daha önce önemli turizm şirketleri birer, ikişer otobüsle buraya gelirken, bu sene beşer otobüs sokmaya başladılar. Halfeti'de çok ciddi turizm sezonu bekliyoruz. Sakin şehrimiz baharla birlikte hareketlendi, özellikle hafta sonları bu yoğunluğu yaşıyoruz. Bu yıl nisan-mayısta 500 bin ziyaretçi bekliyoruz. Sakin şehrin tadını almak isteyenleri de hafta içi Halfeti'ye bekliyoruz."

Halfeti Kent Konseyi Başkanı ve turizmci Nihat Özdal da her anlamda yerli ve yabancı turizmciye hitap eden Halfeti'de, turizm yoğunluğunun başladığını ifade ederek yürütülen çalışmalar sayesinde bu yıl bir milyon ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Arkadaşlarıyla Mersin'den gelen Şadiye Şahin, "İlk kez buraları görüyoruz, çok beğendik, geldiğimize değdi. Herkesi bu güzellikleri görmeye davet ediyoruz." dedi.

08 Nis 2018 - 16:29 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.