Sakin Şehir'e Akınlar Devam Ediyor

Güneydoğu'nun Saklı Cenneti' olarak anılmaya başlanan Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi doğal güzelliği ile görenleri hayran bırakıyor.

Urfali
Haber albümü için resme tıklayın

Halfeti ilçesi, sakin ve huzur veren özelliğiyle Cittaslow (Sakin Şehir) Uluslararası Koordinasyon Komitesi'nin Finlandiya'da düzenlenen toplantısında, ‘sakin şehir’ ağına dahil edildi. Bunun ardından özellikle günübirlik ziyaretçilerin akınına uğradı.

Yeşil ve mavinin birleştiği Halfeti'de, su altında kalan yerleşim yerlerinin üzerinde teknelerle dolaşan turistler, ilçenin doğal güzelliğine hayran kalıyor, Halfeti'nin saklı cennet olmaktan çıkarak Güneydoğu'nun Bodrum'u olacağı belirtildi. Şanlıurfa'nın Halfeti İlçesi'nin önemli bölümü Birecik Barajı'nın yapımıyla birlikte 2000 yılında su altında kaldı. Çoğunluğu çiftli olan ilçe sakinlerinin evleri sular altında kalanları 15 kilometre uzaklıkta kurulan yeni yerleşim merkezine taşındı.

Taş evlerin ve camilerin su altında kaldığı ilçe, aradan geçen süre içinde doğal güzellikleri ile turistlerin ilgi odağı olmaya başladı. Doğal güzelliği, Fırat Nehri'nin altında kalan evleriyle kamuoyunda "Saklı cennet" ve "Kayıp kent" olarak anılmaya başlanan Halfeti'de, turistlerin yoğun ilgisinin ardından tekne turları başlatıldı, jet ski ve Doğa ATV turları ile ilgi odağı, ilçeye gelen yerli ve yabancı turistler, yaklaşık bir saat süren tekne turu ile su altında kalan camiler, evler, yeşil alanlar, Savaşan Köyü ve İncil’in bir nüshasının çoğaltıldığı yer olarak bilinen Rumkale’yi ziyaret ediyor. Tekne turu ile sular altında kalan doğal güzellikleri gören turistler, nehir kıyısında kurulan tekne görünümlü duba restoranlarda da yöresel yemekler yiyor.

Tarihin, doğanın, yeşil ve mavinin buluştuğu adres olarak tanımladığı ilçeyi ayda ortalama 30 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiğini belirtiliyor. Esnaf," Geçmişte ev ve tarlasından ayrıldığı için üzülen insanlarımız, şimdi tekne turları veya duba restoranlar ile hem turizme hizmet ediyor, hem de ekonomik anlamda gelir sağlıyor. 22 metreye varan teknelerle artık yemekli günlük turlar düzenleyebiliyoruz. Tekne içersinde canlı müzik’te bulunuyor Birecik müzisyenlerinden oluşan grup tekne turuna ayrı ahenk katıyor, Birkaç yıl önceye kadar zor müşteri bulurken şuanda artık teknelere rezervasyon ile müşteri alınıyor"diye konuştular.

11 Tem 2017 - 09:45 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.