Safra Kesesinden 1200 adet taş çıkarıldı

Şanlıurfa'da yaşayan 66 yaşındaki Mehmet Kurt bulantı ve kusma şikâyetleri ile doktora başvurdu. Yapılan muayene ve tahliller sonucunda safra kesesinde

Şanlıurfa’da yaşayan 66 yaşındaki Mehmet Kurt, bulantı ve kusma şikâyetleri ile doktora başvurdu. Yapılan muayene ve tahliller sonucunda safra kesesinde taş olduğu belirlendi. Doktorlar ‘riskli hasta’ diyerek Kurt’u ameliyat etmekten çekindiler. Şanlıurfa’da başvurduğu iki hastaneden de aynı cevabı alan Mehmet Kurt, OSM Ortadoğu Hastanesine başvurdu.

Başarılı bir operasyonla hastanın safra kesesinden yaklaşık 1200 adet taş çıkarıldı. Taşları saymakta zorlanan doktorlar bu durum karşısında şaşkına döndüler.

Yaptığı ameliyat ile ilgili bilgiler veren Op. Dr. Turgay Yüksel, hastanın safra kesesinden bu kadar taş çıkacağını tahmin etmediğini belirterek şöyle konuştu:

“Safra kesesinde taş olan hasta bize başvurmadan önce iki üç hastaneye gitmiş. Riskli hasta olduğu için ameliyat yapamamışlar. Hastaya yaptığımız tetkiklerde çok sayıda taş saptamıştık. Hastayı hazırlayıp ameliyata aldık. Ben bile tahmin etmiyordum, hemşire arkadaşların yardımıyla kendim bizzat saydım ve yaklaşık 1200 civarında taş saydık. Bu bizi çok şaşırttı. Sık sık safra kesesi ameliyatı yapıyorum ancak bu kadar fazla sayıda taşa ilk kez rastlıyorum. Bunlar çok küçük taşlar ve bu taşların koledok denilen kanala düşme riski vardır. Buraya düşmesi ciddi şekilde rahatsızlık verir ve risk doğurur. Böyle bir durum olmadığı için çok şanslı ve bu şekilde yıllarca yaşamış. Biz ameliyatı kapalı bir şekilde yani laparoskopik yöntemle yaptık. Hasta şu anda serviste yatıyor ve herhangi bir sıkıntısı yok.”

Ameliyat sonrası açıklama yapan Mehmet Kurt’un eşi ise başka hastanedeki doktorların riskli olduğu için bu ameliyatı yapmaktan çekindiklerini belirtti. Op. Dr. Turgay Yüksel’e teşekkürlerini ileten Mehmet Kurt’un eşi şöyle konuştu:

“Aniden rahatsızlandı ve kustu. Hastaneye götürdük. Risklidir ve bizim işimiz değil dediler. Biz ameliyat yapamayız. Nereye götürürseniz götürün dediler. Biz de buraya getirdik ve başarılı bir şekilde ameliyat ettiler. Sağlık durumu çok iyi.”

Sağlık durumu iyi olan hasta, herhangi bir ihtimale karşı hastanede bir gün kaldıktan sonra eski sağlığına kavuşmuş bir şekilde taburcu edildi.

#

15 Ara 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.