Sabır etkinlikleri, coşkuyla başladı

Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve bu yıl ilki yapılan ‘Eyyüp Peygamber Sabır Günleri' etkinliği

Eyyübiye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen ve bu yıl ilki yapılan ‘Eyyüp Peygamber Sabır Günleri’ etkinliği, büyük bir coşkuyla başladı.

Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür ve Sanat Merkezi’ (Reji Kilisesi)’nde yapılan sempozyumla Sabır Etkinliği, toplamda 2 gün sürecek. Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür merkezi’nde başlayan Sabır günleri etkinlikleri, Cuma namazında yapılan duayla devam etti. Eyüp Peygamber Camisi’nde 3 dilde yapılan dualar sonrası, uyuşturucu madde ile mücadele konusunda vatandaşlara el ilanları dağıtıldı. Cuma namazı öncesi ise birkaç gün önce terör saldırısından dolayı vurularak hayatını kaybeden Cumhuriyet Savcısı Şehit Mehmet Selim Kiraz için mevlit okutuldu.

Kültür Merkezinde gerçekleşen sempozyum, 2 oturum olarak tertiplenmişti. 1. Oturumu sabah yapıldı, 2. Oturumu ise öğleden sonra devam etti. Düzenlenen sempozyumdaki konuşmacılar ise Harran Üniversitesinden Prof. Dr. Abdullah Ekinci Başkanlığında, Yrd. Doç. Dr. Levent Bilgi, Doç. Dr. Ekrem Bektaş ve Yrd. Doç. Dr. Mahmut Öztürk oldu. Konuşmacılar, Hz. Eyüp’ün hayatından örneklerle sempozyumun 1. Bölümünü tamamladılar.

Oturumda ise, Prof. Dr. Kazım Paydaş Başkanlığında yapılırken konuşmacı olarak ise Prof. Dr. Abdullah Ekinci “Eyyüp Peygamber ve Eyyüp Peygamber Makamını Kaynaklar ve Tarihi Arka Plan Açısından Bir Değerlendirme” konulu konuşması ile devam ederken, Doç. Dr. Kaplan ÜSTÜNER ise “Divan Şairlerinin Dert Anlayışı”, Yrd. Doç. Dr. Mahmut KAYA ise “Eyyüp Peygamber Biyografisi üzerinden Sosyolojik Bir Mukayese Denemesi”, Mehmet Akbaş“Sabır Kahramanı Hz. Eyyüp” konusu ile 2. Oturum sonlanırken 3. Oturumda Doç. Dr. Ekrem Bektaş Başkanlığında yapılırken konuşmacı olarak Yrd. Doç. Dr. Hüseyin KURT “Kur’an’da İnsan ve Sabır” Yrd. Doç. Dr. M. Askeri Küçükkaya “Hz. Eyyüp Ailesinde Sabır ve Duygusal İletişim” ve son olarak ise Eyyüp Azlal ise “Zaman ve Mekân Aralığında Sabır Kavramı ile Metaforu” konulu konuşmaları ile Reji Kilisesinde yapılan münazaralarla sempozyum sona erdi.

Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan sempozyum sonrası katılımcılara Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci tarafından katılım ve teşekkür belgesi takdim edildi.

3 dilde dualar edildi

Eyyübiye Belediyesi Sabır Günleri etkinliği ise, Eyyüp Peygamber Camisi’nde kılınan Cuma Namazı sonrası Cüneyt Gökçe tarafından yapılan 3 Dilde dua ile devam etti. 3 dilde dua programına Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ev sahipliği yaparken dua törenine Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, AK Parti Şanlıurfa İl Başkan Yardımcısı Cuma Ağaç, Eyyübiye İlçe Müftüsü Adem Bodur, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Av. İsmail Demirbaş, Şanlıurfa Denetimli Serbestlik Müdürü Sinan Yaşar, MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Abdurrahman Yetkin’in yanı sıra Belediye Birim Müdürlerini ve çok sayıda vatandaş duaya eşlik etti.

Semaya açılan ellerle edilen dualar sonrası vatandaşlara uyuşturucu maddenin zararlarını anlatan el ilanları ve günün anlam ve önemini belirten kitaplar hediye edildi.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, konuyla ilgili bir açıklama yaparak;

Başkan Ekinci, ‘’İlçemiz adına sabır etkinliği düzenliyoruz. Eyyüp Peygamber Sabır etkinlikleri adı altında. Bildiğiniz üzere 30 Mart sonrasında belediyemiz kuruldu. Bu zaman zarfında da biliyorsunuz daha önce Eyyüp Nebi Sabır etkinliği düzenleniyordu. Burada özellikle Hz. Eyyüp Peygamber, Hz. İbrahim Peygamber bu mekânların ilçemizde bulunması bizim için çok ciddi bir artı değerdir. Malumunuz Halil İbrahim Buluşmaları sonbaharda yapılmaktadır. İlkbahar’da da Hz. Eyüp Peygamberle ilgili sabır günleri düzenliyoruz. Bugün bunun ilkini gerçekleştiriyoruz. Ve bu geleneksel hale gelecektir. Malumunuz Sabır duası ile başladık. Bununla ilgili sabır ile ilgili sempozyum düzenledik. İki günlük bir program düzenledik. Bu Akşam Kur’an-ı Kerim Tilaveti, ilahiler, dini sohbetler olacaktır. Yarında yine Kur’an-ı Kerim Tilaveti, ilahiler ve Ahmet Özhan konseri ile son bulacaktır. Bu programdaki kastımız İnsanlarımızın tahammül sınırı dediğimiz olaylardır. Hz. Eyyüp Peygamberimizin geçtiği sıkıntılar ve sabrını hepimiz biliyoruz. Hz. Eyyüp Peygamberimizin sabrı konusunu ele alarak insanlarımızın bu tahammül sınırını biraz daha genişletmek istiyoruz. Özellikle de malumunuz Suriye’den gelen misafirlerimiz ile ilgili konular var. Mültecilere en çok sahip çıkan illerin başında geliyoruz. Burada da halkımıza gösterdikleri sabırdan dolayı da bir teşekkür etme fırsatı oldu. Bundan sonraki süreçte de çözüm süreci dâhil ülkemizin uğradığı bu musibetler karşısında o sabır güvencinden şaşmamak adına herhangi bir taşkınlığa sebebiyet vermemek adına devam etmektir.”dedi.

Şehit olan savcı Mehmet Selim Kiraz için de bir açıklama yapan Başkan Ekinci, ‘’Bildiğiniz gibi Savcı Mehmet Selim Kiraz menfur şekilde saldırıya uğradı. Mekânı cennet olsun. Artık o adliyenin adı çağlayan değil, Mehmet Selim Kiraz oldu. Bundan sonra da adı hep yaşatılacaktır. Bu saldırıyı düzenleyenleri lanetliyoruz. Bu ülkemize yapılan bir saldırıdır. Bu tarz olayları yapan terör saldırılarını da lanetliyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

#

03 Nis 2015 - 15:38 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.