'Sabah sabah bize ciğer yedirdiler'

Şanlıurfa'da ciğer kebabı satıcıları havaların soğuğuna rağmen işlerinden memnun olduklarını dile getiren Ali Usta Şanlıurfa'ya gelen

iş
Haber albümü için resme tıklayın

Türkiye'nin kendine özgü mutfaklarından birine sahip kentin hemen hemen her köşe başında ciğer salonuna rastlamak mümkün. Sağlıklı ve iyi beslenmiş bir hayvanın ciğerinin, hem mineral hem de A vitamini açısından insan vücuduna yararlı olduğunu belirtildi.

Yüzlerce ciğer kebapçısının bulunduğu kent genelinde sabah erken saatlerde itibaren ciğer kokusunun yayıldığı Şanlıurfa’da yoğunluk daha da oluşuyor. Daha çok yemekleri ve geniş mutfağıyla ön plana çıkan Şanlıurfa’da Kış mevsimin girilmesiyle beraber ciğer kebabı tüketimi daha fazla arttı.

Şanlıurfa'da ciğer, sabah namazından sonra vazgeçilmez bir kahvaltıdır. Şanlıurfa'ya giden herkesin söylediği ilk sözlerden biri: "Sabah sabah bize ciğer yedirdiler"diyen Şanlıurfa'da 20 yıllık ciğerci ustası Ali Usta “Havanın soğuk olmasına rağmen sabah erken saatlerinden itibaren ciğer kebabı satmaktayız. Meslek hayatımda şunu çok iyi anladım. Şanlıurfalılar soğuğa rağmen ciğer kebabından vazgeçmiyor . il dışından gelen müşterilerde sabah erken gelip ciğerin tadına bakıyor. Bu yüzden günde ortalama 100 kilogram ciğer satıyoruz. Kahvaltıya ciğer yemek için gelen sabit müşterilerimiz var. "dedi.

#

08 Ara 2017 - 09:12 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.