Rüşvet alırken görüntülenen bakan kim?

Kanal D aralarında işadamları ve bakan çocuklarının da yer aldığı 49 kişinin gözaltına alındığı yolsuzluk operasyonunun bakanları da içine

Kanal D, aralarında işadamları vebakançocuklarının da yer aldığı 49 kişinin gözaltına alındığı yolsuzluk operasyonunun bakanları da içine alacak şekilde genişleyeceğiniiddiaetti. Kanal D'nin haberine göre, soruşturmayı yürüten savcı Celal Kara, oğulları gözaltına alınan İçişleri Bakanı Muammer Güler,EkonomiBakanı Zafer Çağlayan ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın dokunulmazlıklarının düşürülmesi için fezleke verecek.

Haberde ayrıca, söz konusu 3 bakan dışında, adı verilmeyen dördüncü bir bakan için de, soruşturma kapsamında gözaltında bulunan Rıza Sarraf'tan 1.5 milyon dolar rüşvet aldığı gerekçesi ile fezleke verileceği iddia edildi. Adı açıklanmayan bakanın, rüşvet alırken görüntülerinin bulunduğu da iddialar arasında.

Kanal D televizyonundan İhsan Yıldız'ın haberi şöyle:

"Savcı Celal Kara, iddialarını sadece bakan çocukları ile sınırlı tutmadı. Savcı gözaltındaki 3 bakan çocuğunun babaları için de fezleke hazırladı. Dokunulmazlıklarının kaldırılması ve soruşturmaya davet edilmesi için fezleke hazırladı.

Önümüzdeki günlerde bu fezlekeyi meclise gönderecek. 3 bakan da programlarını iptal ettiler.

Ancak soruşturmanın yürütülmesi fezlekenin hazırlanması savcı Kara'ya göre sadece bu 3 bakanla sınırlı değil. Kara bir bakanı daha dahil etti. O bakanın soruşturmada gözaltında bulunan Rıza Sarraf'tan 1.5 milyon dolar rüşvet alırken görüntülendiği, bunun teknik takibe takıldığı iddiaları var. Kara da bu bakanla ilgili fezleke hazırladı. Kara bu 4 bakanla ilgili dokunulmazlıkların kaldırılması hakkındaki fezlekeleri, meclise göndermesi bekleniyor."

#

18 Ara 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.040.352 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.