Ramazan’da tepsi yoğunluğu başladı

-Mehmet Gülebak-   Şanlıurfa'da İftar saatinin yaklaşması ile birlikte ekmek almak için çok sayıda vatandaşın gittiği fırınlarda yoğunluk yaşanırken

-Mehmet Gülebak-

Şanlıurfa’da İftar saatinin yaklaşması ile birlikte ekmek almak için çok sayıda vatandaşın gittiği fırınlarda yoğunluk yaşanırken, tatlı bir Ramazan telaşının görüntüsü en güzel şekilde yaşanıyor.

Şanlıurfa’da Çöl sıcaklarının öğle saatlerinde 50 dereceyi bulduğu, sıcakların gölgede 40 derecenin üzerinde olduğu ilçede, fırıncılar ocak karşısında adeta cehennem ateşiyle dans ediyor. Ramazan ayın gelmesi ile herkesin hazır yemeğe rağbet etmesi ve tepsi geleneğinin bölgede hakim olması en çok fırıncıları sıkıntıya koyuyor. Karaköprü’de fırıncılık yapan Hüseyin Durmuş özellikle yaz aylarının vazgeçilmez yemeği olan fırında tepsi, patlıcan, biber, patates ve çömlekte güveç talebi nedeniyle yoğunluk yaşıyor. Bu yoğunlukta tepsi, patlıcan ve biberler kaybolmasın diye üzerlerine isim yazılıyor. Vatandaşlara iftar saatine bir saat kala şişte patlıcan ve biber de veriliyor. Bunun yanı sıra iftarda tepsi kebabı, tava, patlıcan ve biberler de, piştikten sonra ekmekle beraber fırından alınıyor. Durmuşlar lahmacun ve pide fırını sahibi Hüseyin Durmuş, "Tepsilerle ilgilenmekten ekmek çıkaramıyoruz. Ramazan dolayısıyla evde yemek yapmayan hanımlar işin kolayına kaçarak tepsiye yükleniyor. Bizi düşünen yok. Cehennem ateşi ile imtihan oluyoruz" dedi.

Ramazan Ayı gelmesi ile beraber, bedava tepsi pişirmekten ekmek yapmaya fırsat bulamadıklarını belirten, Durmuş “ özellikle Ramazan ayında tepsilerden pişirme ücreti alınması için yetkililere seslenerek bunu bütün Urfa’da fırıncıların uygulaması gerektiğini belirti.

Öte yandan, Ramazan'da patlıcan, domates ve biber fiyatlarındaki düşüşün fırınlardaki tepsi yoğunluğunun artmasına da sebep olduğunu ifade etti.

#

06 Tem 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.