Ramazan, Karpuz Satışlarını Arttırdı

Şanlıurfa'da sıcaklar ve Ramazan ayının da etkisi ile karpuz satışlarında artış yaşandı.

dibşiy:Dyanı karpuz
Haber albümü için resme tıklayın

Kentte son bir hafta içerisinde Ramazan ayı girmesi ve sıcaklar nedeniyle karpuz satışlarında artış oldu. Bir hafta öncesine kadar günde 400-500 kilo karpuz satıldığını belirten esnaf, Ramazan ayı ve sıcakların artmasıyla birlikte satışların 750-800 kiloya çıktığını belirtti.

Karpuz satıcıları, Ramazan ayının karpuzun fazla tüketilmesinde etkili olduğunu söyleyerek, "Yazın karpuz satmak en karlı iştir. Ramazan ayının sıcaklara denk gelmesi de karpuz satışlarını ikiye katladı. Sıcaklıktan dolayı insanda su kaybı olduğu için, insanlar su kaybını önlemek ve serinlemek için karpuzu tercih ediyor. Karpuzu en çok gece satıyoruz. İnsanlar saat 24.00'e kadar karpuz alıyor. Havalar ısındıkça vatandaşa karpuz yetiştiremiyoruz" diye konuştular

01 Haz 2017 - 14:43 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.