Ramazan'da Lokantacılar Kebap Siparişi Yetiştirme Telaşına Girdi

Şanlıurfa'da patlıcan ve biber keyfinin yaygın olduğu kentte lokantacılar Ramazan'da kebap siparişi alıyor. vatandaşlar kiloyla aldıkları

Şanlıurfa’nın vazgeçilmez lezzetlerinden Patlıcanlı Kebap Ramazan ayında büyük rağbet görüyor. Yerli mahsul patlıcanların tezgahlarda yer almasıyla birlikte kebaba da talep arttı. Şanlıurfa genelinde bulunan restoranlarda iftar için kebap pişiremeye başlandı. Kapalı olan lokantalar belirli bir fiyat karşılığında kilo ile kebap pişiriyor.

Kentte iftarlarını meşhur Urfa kebabıyla açmak isteyen vatandaşlar, daha ekonomik hale gelen kilo hesabıyla kebap siparişini veriyor. Kasaptan aldıkları 1 kilo etten, 5,5 kişilik porsiyon kebap yaptırmak için lokantalara giden vatandaşlar, pişirme ve garnitür parasını vererek, iftar yemeklerini hazırlıyor.

Lokantada kebap pişirttiren Ali Kaya “Bazen iftara misafirlerimizi davet ettiğimiz sırada herkesin tercih ettiği kebaba yöneliyoruz. Bunun için evde mangal yakmak yerine oruçlu vatandaşlarımızı da düşünerek, lokantalarına sipariş veriyoruz. 40 liraya aldığımız bir kilo etten 5,5 kişilik kebap çıkıyor. Buna pişirme parası, salata ve içeceklerini katarak 15-20 lira ekstra ücret ödüyoruz. Zahmetsiz bir şekilde iftardan önce sipariş verdiğimiz karışık kebabımızı alıyoruz“ diye konuştu.

24 May 2018 - 12:57 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.