PKK'lı Karayılan'ın Kardeşi Polisten Şikayetçi Oldu

Pkk yöneticilerinden murat Karayılan'ın kardeşi Bozan Karayılan 21 Temmuz günü Suriye sınırına çadır kuran HDP'lilere destek verdiğini

Pkkyöneticilerindenmurat Karayılan'ın kardeşi Bozan Karayılan, 21 Temmuz günüSuriyesınırına çadır kuran HDP'lilere destek verdiğini, bu sırada çıkan olaylarda biri kendisine ait 13 otomobilin güvenlik güçlerince kasıtlı olarak tahrip edildiğini ileri sürerek şikayetçi olduğunu bildirdi.

HDP veBDPtaraftarları,PKK'nınSuriyekoluPYD kontrolündekiSuriye'nin Kobani ilçesine yönelikIŞİDsaldırılarını protesto etmek içinŞanlıurfa'nın sınır hattındaki Birecik ilçesinin Ziyaret Mahallesi'neçadır kurdu. Sınır hattındaSuriye'dekiIŞİDsaldırılarını protesto eden ve PYD'lilere destek veren grup, sınır hattınaPKK'yı simgeleyen bezler astıktan sonragüvenlik güçlerine taş ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Güvenlik güçlerinin müdahale ettiği olayların ardından sınır hattında bulunan bazı araçlar tahrip oldu.

PKK'lıMurat Karayılan'ın kardeşi Bozan Karayılan, güvenlik güçlerinin müdahalesi sırasında güvenlik güçlerinin kendisine ait 63 LT 398 plakalı otomobilin de aralarında bulunduğu 13 aracın kasıtlı olarak tahrip edildiğini iddia etti. Olaylar sırasında göstericiler tarafından çekilen görüntülerde de kendi otomobilinin camlarının asker ve polisler tarafından kırılıp, yangın tüpleriyle tahrip edildiğinin kayıtlı olduğunu ifade eden Karayılan, şöyle dedi:

"Otomobilim tahrip ediliyor ve daha sonra ters çevriliyor. Kobani'deki çatışmaların son bulması için yapılan etkinliğe herkes gibi ben de katıldım. Araçların park edildiği bölgeye otomobili bıraktım.Sabaherken saatlerinde güvenlik güçlerinin müdahalesinin başlaması üzerine otomobilimin bulunduğu alana gidemedim. O sırada güvenlik güçleri içinde benimde otomobilimin de bulunduğu 13 araca zarar verdi. Otomobilimin tahrip edilmesinden sonra içinde bulunan silah ruhsatım, pasaportum, araç ruhsatım yakıldı. Ayrıca yeni almış olduğum bir bilgisayarıma el konuldu. Güvenlik güçlerinin bu şekilde vatandaşın araçlarına zarar vermesini hiç tasvip etmiyorum. Bunun için İnsan Hakları Derneğine durumu bildirdim. Sorumlular hakkında şikayetçi olmak için 3 avukatıma talimat verdim."

Öte yandan sınır hattında aralarında HDPŞanlıurfaMilletvekiliİbrahim Ayhanile HDP ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyelerinin de bulunduğu bir grubun çadır nöbetini sürdürdüğü bildirildi.

#

26 Tem 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.