"Peygamberler şehri"nde turizm bereketi

Türkiye'deki inanç merkezlerinin başında gelen Şanlıurfa'daki Balıklıgöl Yerleşkesi yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı

Hava sıcaklığının 25 dereceyi bulduğu Şanlıurfa'da tarihi Balıklıgöl Yerleşkesinde ziyaretçi yoğunluğu yaşandı. Hazreti İbrahim'in doğduğu, Hazreti Eyyüp, Hazreti Elyasa ve Hazreti Şuayp peygamberlerin yaşadığı rivayet edilen ve bundan dolayı "peygamberler şehri" olarak anılan Şanlıurfa, inanç turizmi açısından önemli potansiyeli barındırıyor. Bahar mevsiminin gelmesiyle hava sıcaklığının 25 dereceyi bulduğu kentte, sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar park ve bahçelere akın etti.Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen vatandaşlar, Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen mağaraya girerek, dönemin hükümdarı Nemrut'un zulmünden kurtulmak için annesi tarafından burada bir süre gizlenen peygamberin hatırasının bulunduğu mekanda dua ediyor.

Daha sonra Hazreti İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklıgöl'e geçen vatandaşlar, satın aldıkları yemleri balıklara atarak vakit geçiriyor.

14 Nis 2018 - 17:27 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.