Peygamberler şehri güllerle donatılıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi şehir genelinde başlatılan peyzaj çalışmaları kapsamında peygamberler şehrini güllerle donatıyor.

Peygamberler şehri güllerle donatılıyor
Video için play'e tıklayın

Kentin farklı noktalarına gül, mevsimlik çiçek, ağaç, süs bitkisi dikimi ile yeşil alan çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'yı güllerle donatıyor.

Başlatılan çalışmalar kapsamında kent merkezi ve ilçelerde bulunan orta refüj ve ana arterlerde uzun ömürlü olmasından dolayı 63 bin adet gül dikimi gerçekleştirecek olan Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa'ya estetik bir görünüm kazandırıyor.
Abide kavşağında sürdürülen gül dikimi çalışmalarını yerinde inceleyerek ekiplerle birlikte gül dikimi gerçekleştiren Başkan Çiftçi, güllerin Şanlıurfa'ya güzellik katacağını belirtti.
Büyükşehir Belediyesi olarak yeşil alanları önemsediklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığımız bahar ayını dikkate alarak ağaç dikimi için yoğun bir çalışmaya girdi. Şuan ekiplerimiz yaklaşık 10 yerde aynı anda gül dikimine başladı. 63 bin gül dikimi olacak. Mevsime göre bitki dikilir fakat Peygamberler şehri olarak 4 mevsim açan gülün şehrimize farklı güzellikler katacağınızı düşünüyorum. Çevre koruma Daire Başkanlığımızla yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Şanlıurfa'nın orta refüjlerini, yan refüjlerini, göbek başlarını, çevre yolunu ve abide kavşağında bu işlemi yapacağız. Şuan Abide kavşağında, Diyarbakır yolunda, ŞUTİM bölgesinde, Batıkent yeşil bantlar bölgesi, Akçakale-Mardin yolu, Esentepe bulvarı, K4 kavşağı, Karaköprü, Kuyubaşı kavşağı ve TOKİ-Maşuk çevre yolunda gül dikimi gerçekleşiyor. 63 bin gülün güzelliğini Şanlıurfa'mıza katmanın huzurunu duyuyorum. İlçelerimizin merkez refüjleri hazırlanıyor. Şanlıurfa'nın 10 ilçesinde de aynı çalışmaları gerçekleştireceğiz. Belki de Şanlıurfa'mızın mutluluğu park, bahçe ve peyzaj çalışmasından geçiyor. Şanlıurfa'mıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Emeği geçen arkadaşları kutluyorum" dedi
Öte yandan Büyükşehir Belediyesi, başlatılan yeşillendirme çalışmaları kapsamında kentin farklı noktalarında ağaç budama ve bakım çalışmalarını sürdürüyor.

16 Şub 2016 - 12:28 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.