Pazarda fiyatlar düştü

Şanlıurfa'da semt pazarlarında ramazan ayın sonlarına doğru gelirken sebze ve meyvelerin fiyatları düştü.

Şanlıurfa'da Ramazan ayının ilk günlerinde Semt pazarlarında ürünlerin fiyatlarında yükselmeler oldu.Havaların sıcak olmasından dolayı ve Ramazan ayının son günlerine doğru gelinirken sebzeler yerine genellikle meyveler tercih edildiği için fiyatlarda gerilme meydana geldi.

Genelde sıcakların etkili olduğu kentte 1-3 TL arasında satılan domates, patlıcan, salatalık gibi sebzelerin kilosu 1 TL'ye kadar düştü. Kirazın kilosu 4 TL, kayısı 2 TL, şeftali ise 2 TL’den satılıyor. Esnaf, “Bu sene sebze fiyatları çok ucuzladı. Meyve fiyatları biraz yüksek. Ağaçlara su vurması ve soğuk gibi nedenlerden fiyatları biraz yüksektir. Meyve hariç fiyatlar piyasa şartlarında normaldir” diye konuştu. Öte yandan, soğanın kilosu 1 TL n, patatesin ise 2 TL’den satışa sunuluyor.

Pazarda alışveriş yapan bir vatandaş ise Ramazan ayının ilk haftası baya bir yükseliş olduğunu sonraki haftalarda ise düşüş meydana geldiğini söyledi.Aynı vatandaş ramazanın ilk haftalarında yükseliş olup sonradan düştüğünü ifade ederek bir meyvenin Ramazanının ilk haftası 6 TL olduğunu sonraki haftalarda ise 3 TL 'ye düştüğünü belirtti.

12 Haz 2018 - 11:04 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.