Patates ve Soğan Fiyatları Tavan Yaptı

Şanlıurfa'da pazarda en belirgin fiyat artışı patates ve soğanda yaşandı. Patatesin raflardaki fiyatı 4 liraya kadar çıkarken soğanın fiyatı

Patates ve soğana bayram öncesi ardı ardına gelen zamlar vatandaşların hem elini hemde cebini yakıyor. Hasat mevsimine rağmen son bir haftada fırsatçıların 1.5 liradan 5 liraya kadar yükselttiği patates soğan fiyatları pazara çıkan vatandaşları şaşırtıyor.

Özellikle dar gelirlinin vazgeçilmezi arasında yer alan patates in kilo fiyatı son günlerde tırmanışa geçti. Bir hafta öncesine kadar market ve pazarlarda 1.5 - 2 TL arasından satılan patatesin kilosu 4 liraya çıktı. Pazarda patatesin fiyatını kuru soğan takip eder oldu. 1.5 liradan satılan kuru soğan hasat mevsimine rağmen 5 liraya kadar çıktı.

Patates ve soğana müdahale geliyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, patates ve soğanda yaşanan spekülatif harekete yönelik bugünden itibaren Ekonomi Bakanlığı olarak müdahale edileceğini kaydetti.

21 Haz 2018 - 13:06 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.