Pasaj Esnafı Nefes Aldı

Şanlıurfa'da geçtiğimiz aylarda doların yükselişi ithal ürünlerin fiyatını arttırdı. Bu durum Kapaklı pasajı esnafının satışlara da olumsuz

Geçtiğimiz aylarda Doları’nın yükselişi, altın fiyatlarının sürekli artması ve siyasi olumsuzluklar, Şanlıurfa’nın en ünlü ve işlek çarşısı olarak bilinen Pasajı esnafını kepenk kapatacak noktaya getirdi. Yakın zamana kadar iğne atılsa yere düşmeyecek kadar kalabalık olan Kapaklı Pasajında esnaf neredeyse siftah yapmadan eve dönüyordu. Kimi esnaf çok zorlansa da bu krizi atlatabilmek için sabırla işlerin açılmasını bekliyor kimi ise daha fazla direnemeyip dükkanına kilit vuruyordu. Doların düşmesi Pasaj esnafına rahat nefes aldırdı.

Pasaj enafı,"Dövizlerde düşüş yaşandı. Sektörümüzde şuan için bir canlanma yok ama ileriki günlerde bu sonuç inşallah olumlu bir şekilde etkisini gösterecektir. Pasaj piyasası özellikle turistlere bağlıdır. Bizim takı ve elektronik sektörünün ise yüzde 50’den fazlası turistlere bağlıydı. Doların düşmesi satışlarda canlanma meydana gelir"dedi.

14 Kas 2018 - 08:57 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.