Parkometre tepkileri sonuç aldı

Bahçelievlerde bulunan mahalle muhtarları esnaflar ve mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Güvenç sadece aşırı trafik yoğunluğu yaşayan bölgeyi

Parkometre tepkileri sonuç aldı
Video için play'e tıklayın

Bahçelievlerde bulunan mahalle muhtarları, esnaflar ve mahalle sakinleriyle bir araya gelen Başkan Güvenç, sadece aşırı trafik yoğunluğu yaşayan bölgeyi canlandırmak ve vatandaşları rahatlatmak için parkometre uygulamasına gitmeyi planladıklarını, ancak henüz daha başlamayan uygulama öncesi, bölgede yaşayan vatandaşlarla anket yaptıktan sonra son kararı vereceklerini söyledi.

Hiçbir kâr amacı gütmeden sadece bölgede oluşan aşırı yoğunluk sebebiyle, mahallelilerin ve esnafların park yapamaz, müşterilerin de bölgeye giremez hale geldiği Bahçelievleri rahatlatmak ve canlandırmak için bölgede öncelikle parkometre uygulaması başlatmayı planlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, uygulama öncesi mahallelinin görüşüne başvurdu.

Yoğunluğunun önüne geçmek için daha önce belirlenen sokaklarda yapılması planlanan parkometre uygulaması ile ilgili Başkan Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonunda Mahalle Muhtarları, Mahalle sakinleri ve esnaf bir araya geldi.

Bu Belediye Sizin İçin Var!

Toplantıda mahalle sakinlerini dinleyerek, çözüm önerilerini not alan Celalettin Güvenç, Bahçelievlerin araç yoğunluğundan adım atılamayacak bir hale geldiğinin altını çizerek, “Siz diyorsanız mevcut duruma biraz daha tahammül edilir; biz size uyarız. Biz sizin için çalışıyoruz. Bu belediye sizin için var. Mahallede anket yapacağız. Eğer, yüzde 51 istemezse eskisi gibi devam etsin derse uygulamaya başlamayız” dedi.

Park uygulamasının Büyükşehir Belediyesi olarak kesinlikle para kazanmak için değil, sadece bu bölgede oluşan trafik yoğunluğunun bitirerek vatandaşların trafik sorunun çözmek ve bölgeyi canlandırmak için planladıklarının altını çizen Başkan Güvenç, henüz planlama aşamasında olan uygulama ile ilgili mahallede yaşayan herkes ile anket yaptıktan sonra ne yapılacağına karar verileceğine dikkat çekti.

Kendisinin de bölgeyi gezerek vatandaşların görüşünü alacağını ifade ederek, uygulamayı şu anda başlatılmayacağını, çözüm için yapılacak uygulamaya hep birlikte karar vereceklerini belirtti.

Bölgede bulunan otoparkın girişimleri sonucunda vatandaşlara aylık 40 TL gibi bir fiyatla, hizmet verme imkânı sunduğunu söyleyen Başkan Güvenç, vatandaşlara kolaylık sağlayarak otopark yetkilileriyle ücretin indirilmesi hakkında görüşme sağlanmasını istedi.

Mahalle Sakinleri Trafik Sorunun Çözülmesini İstiyor…

Toplantıda söz alan mahalle sakinleri, bölgedeki araç yoğunluğunun çözülmesini istediklerini ve özellikle mahalleli dışında Bahçelievlere bırakılan ve günlerce alınmayan araçlardan dolayı muzdarip olduklarını söylediler. Mahalle sakinleri, ayrıca belediye tarafından yapılacak anketi memnuniyetle karşılayıp, kendilerini toplantıya davet ederek, görüşlerine başvuran Başkan Güvenç’e de teşekkür ettiler.

Öte yandan toplantıya, Başkan Güvenç’in yanı sıra Mimarsinan Mahalle Muhtarı İsmail Dağbaşı, Bahçelievler Mahalle Muhtarı Mustafa Durmuş, Cengiztopel Mahalle Muhtarı İ.Halil Balık, Esnaflar ve Mahalle sakinleri katıldı.

#

06 Ara 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.