Para olunca akrabası çoğaldı

Şanlıurfa'da devlet hastanesinde tedavi esnasında  HIV virüsü kapan çocuk AIDS gününde Sağlık Bakanlığından 1 milyon 393 bin lira tazminat kazandı.

Şanlıurfa'da devlet hastanesinde tedavi esnasında HIV virüsü kapan çocuk AIDS gününde Sağlık Bakanlığından 1 milyon 393 bin lira tazminat kazandı. Baba Mehmet Çoban," Köyde daha önce bizi arayan soran olmazken para duyan bizi sormaya başladı" dedi.

Şanlıurfa merkeze bağlı Ulucanlar köyüne bağlı Karagöz mezrasında yaşayan 9 çocuklu ailenin 6. çocuğu olan 8 yaşındaki Yusuf Ç. 26 Mart 2008 günü sobanın üzerindeki çaydanlığın üzerine düşmesi sonucu vücudun bir kısmı yanmıştı Akif İnan Araştırma ve uygulama Hastanesinde HIV'li kan verilen Yusuf Çoban'ın ailesinin açtığı tazminat davasında, Sağlık Bakanlığının 1 milyon 393 bin lira ödemesine karar verdi.

Çocuğun babası Mehmet Ç Davayı kazandığım için çok sevindim, benim için para değil oğlumun sağlığı önemlidir. Biz yıllardır gece gündüz oğlumuzun haline ağlıyoruz en yakın akrabalarımız bizi dışladı yıllardır kapımızı çalan olmadı. Yusuf ile konuşan ve oyun oynayan bile olmadı bizim en yakın akrabalarımız bile bir gün bir ihtiyacın var mı diye soran olmadı ama parayı duyunca hiç tanımadığım insanlar bile eve gelerek biz senin akrabanızız bir emrin var mı yok mu diyerek söyleyen çok insan oldu. Demek ki benim akrabam çokmuş ama ben bilmiyordum telefonum sabaha kadar susmadı, herkes beni arıyor hayırlı olsun inşallah bizi de görürsün diyorlar bizler çok zor günler geçirdik zaman geldi Yusuf'u Doktor'a götürmek için evin eşyasını bile sattım o zaman bana yardımcı olan olmadı ama parayı duyan herkes akrabam yakınım oldu. Benim zor günümde yanımda olmayan insanlar para olunca herkes etrafımda dolanmaya başladı tabi bu 1 milyon 393 bin lira tazminatı kazandık ama dosya Danışta'ya gitti. Kısmet olur da parayı alırsak önce bir araba almam gerek çünkü zaman zaman Yusuf'u gece de olsa Doktor'a götürmem gerekiyor onun için acilen bir araba almam lazım kalan parayı da Yusuf'un adına kayıt etmek şartı ile kendisine arazi almayı düşünüyorum çünkü onun ne olacağı belli değil bu para onun parası benim arazim yok 8 çocuğum var 5'i okula gidiyor bende sağlık ocağında 900 TL ücretle çalışıyorum başka gelirim yok keşke oğluma bu hastalık bulaşmasaydı.

Verilen paraya sevinmedim, her şey para değil baktım ki bana yıllardır selam vermeyen insanlar parayı duyunca bana Mehmet bey demeye başladılar bu para ne kadar kıymetliymiş şimdi anladım onun için telefon numaramı bile değiştirmeyi düşünüyorum çünkü dostumu düşmanımı herkesi tanıdım" diye konuştu.

Anne Fatma Ç, ise," Ben bu paraya sevinmedim ben oğlumun sağlığını istiyorum her şey para değil benim çektiğim bir ben bilirim bir Allah bilir onun için bizler yıllandır bunun çilesini çektik en yakın akrabalarımız bile bize destek vermedi. Çocuklarımızla bir kenara atıldık yıllardır kapımızı çalan olmadı onun için benim için para değil Yusuf'un sağlığıdır" dedi.Anne Fatma Ç ile baba Mehmet Ç. Küçük Yusuf,a sarılarak öptüler

#

03 Ara 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.