Pamuklar tarlada kaldı

Naci ÇETİNDAĞ GAP bölgesinde başta  Şanlıurfa ili ve ilçelerinde pamuklar  tarlada kalınca dar gelirli aileler afara pamuk hücum  etti. Şanlıurfa'nın

Naci ÇETİNDAĞ

GAP bölgesinde başta Şanlıurfa ili ve ilçelerinde pamuklar tarlada kalınca dar gelirli aileler afara pamuk hücum etti.

Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde pamuk tarlada çiçek açıp pamuk vermeyince toplamak maliyetli olduğundan bazı çiftçiler tarladaki pamuğu toplamadı.konuyla ilgili konuşan çiftçiler, 1 kilo pamuk gramı 1 liradan alıcı buluyor pek çok çiftçi pamuklara tarlada bıraktı toplaması maliyetin üzerinde. piyasada fiyat çok düşük seyrettiğini ve mahsulün azlığı nedeniyle pamuğu tarlada bırakmak daha iyi cazip hale geldi. bunu fırsat bilen ilk öğretim çağındaki çocuklar ise okullarına gitmeyerek her bir çocuk günde 30 kilo pamuk topluyor 30 lira afara pamuk satıp hem okul masraflarını çıkartıyor hemde alilerin bütçesine katkıda bulunuyorlar pek çok ilköğretim çağındaki çocuklar velileri ise okul maaşları bazı kişilere veriliyor bazılarına verilmiyor çiftte standart uygulanıyor. dar gelirli veliler yaşamlarına sürdürebilmek için çocukları çalıştırma zorunda olduklarını belirtiler.

#

24 Eki 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.