Pamuk İşçilerinin Zorlu Ramazan Mesaisi

Şanlıurfa'nın Harran İlçesinde işçiler pamuk tarlalarında Oruçlu çapa yaparak ter döküyor.

Şanlıurfa'da pamukişçileri, ramazanda sıcak havaya aldırış etmeden evlerine ekmek parası götürmek için ter döküyor.

Harran ovasına kırsal kesiminden gelen kadın, erkek ve çocuklar sabah saat 07.30 gibi iş başı yapıyor. Öğle vakti bir saat dinlenme hakkı olan mevsimlik tarım işçileri, Ramazan dolayısıyla işlerini saat 15:00'ya kadar güneş altında kalıyor. Günde ortalama 35 -50 lira ücret alarak çalışan işçiler, güneşten korunmak için başlarına bağladıkları peçe ve şapkaları ıslatarak serinlemeye çalışıyor. Kendi köylerinde iş olmadığı için her yıl 6 ila 7 ay gibi bir süreyle mevsimlik işçi olarak çalıştıklarını ifade eden işçiler, “Hava çok sıcak oruçluyuz ama biz bu şekilde çalışmaya alıştık artık. Çalışmak zorundayız. Her sene 6 ay gibi bir süreyle bu şekilde gelip pamuk, mısır tarlarında çalışarak geçimimizi sağlıyoruz” diye konuştular.

İki çocuğu ve eşiyle kirada yaşadığını belirten bir kadın, şöyle konuştu:"Çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılamam ve kiramı ödeyebilmem için çalışmam gerekiyor. Ramazan sıcak günlere denk geldi ve bu da işlerimizi zorlaştırıyor. Yaptığımız iş zor olsa bile evimize ekmek götürmemiz gerekiyor. Şükürler olsun ki elimiz ayağımız tutuyor. Cenabı Hak rızkımızı gönderiyor bizler de burada çalışma gücü buluyoruz."dedi.

22 Haz 2017 - 11:42 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.