Ovada Sarımsak hasadı başladı

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesine bağlı Horoz Mahallesinde yetişen ve Şubat ayı sonunda dikimi gerçekleşen sarımsağın hasadı başladı. Çiftçiler

Harran ovasında sulu tarımın başlamasıyla ürün çeşidi çoğaldı. Yeni mahsul olarak yetişen sarımsak pazarda yerini aldı. Fırat'ın Harran ile buluşmasıyla birlikte çiftçiler ürün çeşidini geliştirdi. Harran Ovası’nın bereketli toprakları ile birlikte Güneydoğu’nun tahıl ambarı olarak görülürken, bölgede buğday, arpa, mısır, mercimek ve nohut gibi ürünlerin yanı sıra son derece kaliteli sarımsak üretimi de hızla yayılmaya başladı.

Hasadı yaklaşık 3 hafta süren sarımsağın tarlada 10 gün kadar kuruması için beklemesi gerekiyor. Kuruyan sarımsaklar ilçe pazarında satışa sunulması bekleniyor.

Horoz Mahallesi Sarımsak üreticilerinden Seyit Horoz; “ Bu yıl sarımsak ektim işçi tuttum işçilere 45 Lira yevmiye veriyorum, birde tarla girdileri çok fazla mazot 5 TL'yi geçti, şimdi satmak istiyorum ama alan yok mahsul tarlada kaldı, devlet kobilere destek veriyor birazda çiftçilere destek çıksın ” diyerek sözlerine son verdi.

26 May 2018 - 14:26 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.