Ovada Pamuk Tarlalarında Yakacak Toplama Telaşı

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde bazı vatandaşlar yakacak olarak kullanmak için tarlalarda hasat sonrası kalan pamuk saplarını toplama telaşına

Ovada Sağlık Mahallesi'nin sakinleri, pamuk hasadı döneminin bitmesiyle tarlalara giderek pamuk saplarını toplamaya başladı. Traktör yardımıyla çıkartılan ve römorklarla evlere taşınan pamuk sapları, kışın hem tandırlarda ekmek yapımında hem de ısınmak için sobalarda kullanılıyor.

Tarlada traktörle pamuk sapını çıkartan mahalle sakinlerin yaptığı açıklamada, kış aylarının yaklaşmasıyla kendilerinin de ısınma ihtiyaçlarının temini için hazırlıklara başladıklarını belirtti. Yakınlarına ait pamuk hasadı yapılmış tarlalarda çalıştıklarını ifade eden Vatandaşlar, "Toplaması kolay olsun diye traktörlerle pamuk saplarını toprak yüzeyine çıkartıyoruz. Bizim çıkarttığımız pamuk saplarını kadınlar da topluyor ve istifleyerek römorklara yüklüyorlar. Daha sonra bunları yakacak olarak kullanmak için evlere götürüyoruz." dedi.

31 Eki 2018 - 11:08 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.