Ovada pamuk ekimi başladı

GAP'ın başkenti Şanlıurfa'nın vazgeçilmez ürünü olan ve 'Beyaz Altın' diye tabir edilen pamuğun ekimi başladı.

Türkiye'nin ikinci büyük ovasında pamuk ekimi yapıldı. Ekim hazırlığına başlayan çiftçiler Nisan yağmurlar bol yağmasıyla terbis etmeden pamuk tohumlarını toprakla buluşturmaya başladı.Harran ovasında birçok çiftçinin geçim kaynağı olan pamuğun son yıllarda fiyat yükselmesinden dolayı bu yıl Nisan yağmurların bereketli geçmesi çiftçiler pamuk ekmeye başladı.

Bir ay öncesinden ekim hazırlığına başlayan çiftçiler, tarlayı sürmelerinin ardından pamuk tohumu ekme işlemine başladı. Yeni dönem ekim çalışmalarının Nisan ayı sonu itibaren başlandığı ve 30 Mayıs'a kadar süreceğini belirten çiftçiler, bu yılın pamuk ekimi ve mahsulü açısından hayırlı geçmesini beklediklerini ifade ettiler.

Bu senenin diğer yıllara rağmen iyi geçmesini bekleyen Çiftçiler, " Esasında pamuk ekimi diğer ürünlere göre çok zahmetli bir üründür. Ancak pamuk ekimi Harran ovasında geleneksel bir ürün oldu. Yoksa çiftçi açısından hiçbir artısı yok. Bu yıl pamuk fiyatlarının yükselmesini umut ediyoruz. Çünkü mazot, tohum ve işçilik çok pahalı durumda. Birde Bölgede Pamuk sezonu sulama sezonu başlıyor, Bizler çiftçilerimizden şunu istiyorum. Herkes sulamasını bilinçli yapsın çünkü tarlalarımız gün geçtikçe çoraklaşıyor bölgede çok bilinçsiz sulama yapıyoruz. Sulamayla ilgili yetkililerden eğitim verilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı

# urfa

25 Nis 2017 - 09:26 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.