Ovada Pamuk Ekim Hazırlığı Başladı

Türkiye'nin pamuk üretiminin yaklaşık yarısını karşılayan Şanlıurfa'da pamuk ekim alanı her geçen gün daha da artıyor

misafir
Haber albümü için resme tıklayın

Şanlıurfa'da GAP'la artan sulama imkanları sayesinde çehresi değişen Harran'da pamuk ekim hazırlıkları başladı. Ovada Nadasa bırakılan tarlalar pamuk ekimi için hazırlıklar başladı.

Pamuk tohumu ekimi için tarlanın hazırlık aşamasının olduğunu ifade eden çiftçiler, ekim yapılacak tarlada ilk önce zararlı otlar temizlendiklerini ve telbis sulanması yapıldıktan sonra nadasa bıraktıkları tarlaları ekime hazır hale getirmek için var gücüyle çalışan çiftçiler, kentteki tohum ve gübre bayilerinden randevuyla satın aldıkları ürünleri araçlarına yükleyerek tarlanın yolunu tutuyor.

Çiftçi Ali Eşiyok, yeni sezon için hazırlıklarını yoğun şekilde sürdürdüğünü söyledi. Yaklaşık on gün sonra arazisine pamuk ekeceğini belirten Türk, 'Bu sezon daha çok verim alacağıma inanıyorum. Özellikle son dönemdeki yağışlarla toprak ekime iyice hazır olacak.' dedi.

20 Nis 2018 - 09:52 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.