Ovada ölen hayvan leşleri kanallara atılıyor

Naci ÇETİNDAĞ Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde tahliye kanallarında ölen leş hayvanlar pis kokular yayıyor köylüler hastalıkların önüne geçemediklerini

Naci ÇETİNDAĞ

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde tahliye kanallarında ölen leş hayvanlar pis kokular yayıyor, köylüler hastalıkların önüne geçemediklerini belirterek yetkinlilerden de yardım gelmediğini vurguladı.

Edene göledinden Suriye'ye uzanan DSİ ait tahliye kanalına atılmış hayvan leşleri pis kokular yayıyor. Alınan bilgilere göre yakılmasına rağmen leş gibi çevreye koku saçan hayvan leşi yoldan geçen vatandaşları ciddi manada rahatsız ediyor ve sağlığını etkiliyor.

Şanlıurfa da kırsalda hayvancılık neredeyse tükendi. Yetkililer ne hasar tespiti nede ilgi gösteriyor. Tarımcılıkta olduğu gibi bölgenin geçim kaynağı olan hayvan varlığı bitme noktasına geldi. Akçakale ve Harran İlçeleri’nde tarla mahsulü ürünlerin erken olgunlaşması amacıyla ekinlere serpilen kimyasal ilaçlar birçok küçük ve büyükbaş hayvanın ölümüne yol açıyor. Pamuk tarımının yapıldığı ilçelerde soğukların uzun sürmesi ve kozaların geç olgunlaşması nedeniyle kimyasal ilaçlamaya gidildi. İlaçlamanın yapıldığı alanlarda beslenen keçi, koyun, inek, tavuk gibi küçük ve büyükbaş hayvanlar ilaçların etkisiyle bir bir ölmeye başladı.

Konuyla ilgili konuşan bölge çiftçileri, uzun süren kış ve soğuk hava koşulları nedeniyle depolarında saman ve yem kalmadığını belirterek hayvanlarını mera ve tarla kenarlarına saldıklarını söyledi. Ancak tarlalara serpilen ilaçların, rüzgarın etkisiyle mera alanları ile su kaynaklarını da etkilediği bu nedenle hayvanların teker teker ölmeye başladığı ileri sürüldü.

#

04 May 2015 - 05:42 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.