Ovada ikince kez pamuk ekimi yapıldı

GAP'ın başkenti Şanlıurfa'nın vazgeçilmez ürünü olan ve 'Beyaz Altın' diye tabir edilen pamuk ekimi çıkmayınca sökülen yeniden

Türkiye'nin ikinci büyük ovasında pamuk ekimi yapıldı. çiftçiler Nisan ayında terbis ettikten sonra pamuk tohumlarını toprakla buluşturdu, yeterince su almayan pamuk tarlada yeşermeyince çiftçiler söküp yeniden tırbısa başladı.

Bölgede yaşanan kuraklık nedeniyle pamuk ekimi için şimdiden hazırlık yaptıklarını söyleyen çiftçiler, "Bizler bu yıl yağmurun yağmamasında dolayı pamuk ekimi hazırlıklarına erken başladık. Çünkü pamuk ekilecek olan tarlaların ekilmeden önce iyice suya doyması lazım. Yağmurun yağmaması nedeniyle ilerde ekeceğimiz ürünlerimiz zarar görebilir. Bölgede bu yıl yağmur az yağdı. Tarlalar yeterinde suyu almadı. Pamuk ekimi için önlemimizi terbis yapıp pamukları ektik, fakat yinede pamuk yeşermedi mecburen söküp yeniden tırbise başladık ondan sonra tekrar pamuk ekibi yapacağız" dediler

# urfa, Pamuk, ova

20 May 2017 - 12:22 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.