Oto Esnafından 'LPG' Uyarısı!

Şanlıurfa oto tamirci ustası Salih Çiftçi 'Sıcak havalarda LPG depolarınızı tam doldurmayın' uyarısında bulundu.

Şanlıurfa'da hava sıcakların yaklaşık 45 dereciyi bulduğu bu günlerde aracı arızalan vatandaşlar Evren sanayi sitesinde tamirci esnafın iş yerini doldurdu, artan hava sıcaklıklarından dolayı oto tamirciler LPG'li araç kullanan sürücüleri ve araç sahiplerini uyardı.

LPG sızdırmazlık kontrolü yapılmayan araçların artan hava sıcaklıkları nedeniyle büyük tehlike oluşturduğunu söyleyen Oto tamircisi Salih Aslan herhangi bir facianın yaşanmaması için sürücülerden buna dikkat etmelerini istedi.

Özellikle tatile çıkacak olan vatandaşların bu konuda daha dikkatli olmasını isteyen Çiftçi, " Uzun yola çıkacak LPG kullanıcıları, muhakkak son kontrollerini gerçekleştirsin. Ayrıca sıcak havalarla birlikte zaruretten gündüz LPG dolumu yapıldığı takdirde depolar tam doldurulmasın. Sonuç itibariyle LPG basınçlı bir yakıt türü. Mümkünse sabah ya da akşam serinliğinde LPG dolumu yapılsın ayrıca, Sızdırmazlık raporları sona eren araç sahiplerinden LPG sızdırmazlık raporlarını alması gerekir. Ayrıca aşırı sıcak hava nedeniyle bakımı yapılmamış araçlar, sıcakta hararet yapar. Bu durumda su radyatörü peteklerinin açık olması, herhangi bir nedenle tıkanıklık olmaması gerekir. Radyatörden hava girişi ne kadar rahat olursa, motorun ısınması da o kadar az olur. Ancak yaz aylarında bu mümkün olmuyor. Sıcak hava çeken motorun gücü yüzde 5-10 arasında düşüyor, buda doğal olarak arızalara neden oluyor sürücüler araç arızalandığı zaman tamircinin yolunu tutuyor, oysa kış ve yaz bakımını ayrı yapsalar böyle bir durumla karşılanmazlar, yaz aylarında en çok sıcak hava nedeniyle hararetlerde arıza meydan geliyor" şeklinde konuştu

# urfa, Esnaf, Oto

23 Tem 2017 - 11:16 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.