Onların bayramlık alacak parası yok

Kiraladıkları harabe bir evde yaşayan Doğan ailesi hiçbir beyaz eşyası olmadığı için malzemelerini yere bırakıyor. Yıkılmak üzere olan bir evde

Kiraladıkları harabe bir evde yaşayan Doğan ailesi, hiçbir beyaz eşyası olmadığı için, malzemelerini yere bırakıyor. Yıkılmak üzere olan bir evde yaşayan ailenin reisi Resul Doğan, sakat olduğu için çalışamıyor. Çalışamayan aile reisi, evini komşularının yardımıyla geçindiriyor. Ramazan’da aş evinden aldıkları yemeklerle geçimini sağladıklarını söyleyen Doğan, bayrama kısa süre kalmasına rağmen alışveriş yapmadıklarını söyledi. Alışveriş yapacak maddi güçlerinin olmadığını söyleyen Doğan, “bizim kimsemiz yok, ben de sakat olduğum için çalışamıyorum. Evimizin kirasını bile komşularımız ödüyor. Evimizde doğru düzgün bir yemek yiyemiyoruz. Bu Ramazan ayında aşevinde aldığımız yemeklerle doyduk. Sürekli komşularımız bize bakıyor ama biz de artık onlara yük olmasını istemiyoruz. Hayırsever vatandaşlarımızın bize destek olmasını istiyoruz” dedi.

Zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerini dile getiren Doğan, kendisine yapılacak olan yardımlarla ayakta durabileceklerini belirterek, “ben sakat olduğum için aileme reislik yapamıyorum. Ben de herkes gibi aileme güzel bir şekilde bakmak istiyorum ama yapamıyorum. Yardıma muhtacım, bize yapılacak olan yardımlarla yaşama tutunacağız. Bir evimiz bile yok, oturduğumuz harabe ev bile kiralık, bunun kirasını ödemek için bile komşularımız bize yardım ediyor. Sürekli başkasının eline bakıyoruz. Bizim de düzgün bir evimizin olmasını istiyoruz” şeklinde konuştu. Ayşe Gülebak

#

23 Tem 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.