On Binler Şehidini Uğurladı

Hatay'da askerlik yaparken Suriye tarafından ateş açılması sonucu şehit olan er Hüseyin Koroç memleketi Şanlıurfa'da Binlerce kişinin katılımıyla

Hatay’da askerlik yaparken Suriye tarafından ateş açılması sonucu şehit olan er Hüseyin Koroç memleketi Şanlıurfa’da Binlerce kişinin katılımıyla Arapça ve Türkçe atılan ' bir Hüseyin gider bin Mehmet gelir” sloganlarla uğurlandı. Törende şehidin yakınları askeri kamuflaj ile katıldı.
Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'nde nöbet tutarken Suriye tarafından keskin nişancı ateşiyle şehit olan piyade er 21 yaşındaki Hüseyin Koroç'un cenazesi, memleketi Şanlıurfa'da düzenlenen törenle toprağa verildi.
Önceki gece cenazesi Şanlıurfa’ya getirilen Şehit piyade er Koroç'un cenazesi, sabah saatlerinde Hayati Harrani Mahallesi'ndeki baba evine götürülerek helallik alındı. Şehit Koroç'un yakınları, burada Arapça ağıtlar yakıp terör örgütü PKK'ya lanet okudu. Ardından Eyyübiye ilçesinde bulunan Hz. Eyüp Camisinde cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Jandarma Komutanı Mustafa Kemal Timiroğlu ve milletvekilleri katıldı. Camiye getirilen tabuta sarılan anne Fatma, baba Ahmet ve kardeşleri “bir Hüseyin gider bin Mehmet gelir” diye bağırdı.
Cenaze törenine şehidin babası Ahmet, annesi Fatma Koroç ve kardeşleri Ali(14), Aziz(10), Mehmet(19) Ayşe(20) VE Meral(10) asker parkası giyerek katıldı. Törende oğlunun Türk bayrağıyla örtülü tabutuna kapanan Ahmet ve Fatma Koroç çifti, uzun süre gözyaşı döktü. 5 kardeşin en büyüğü ve 6 aylık asker olduğu belirtilen şehit piyade er Hüseyin Koroç'un cenazesi, İl Müftüsü İhsan Açık tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Yeni Aile Mezarlığı'nda toprağa verildi.




Mustafa Bayar

24 Mar 2017 - 08:44 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.