Okullar Artık Daha Güvenli Olacak

Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu 'Bütün okullarda güvenli eğitim koordinasyon görevlilerimiz olacak” dedi.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Şanlıurfa’da da yüz binlerce öğrenci için 2017-2018 eğitim öğretim dönemi ilk zili Pazartesi günü çaldı. Bununla ilgili velilerin en çok merak ettiği konuların başında okullarda ve okul çevrelerinde alınacak güvenlik ünlemleri oldu. Son yıllarda Türkiye genelinde olduğu gibi Şanlıurfa’da da okul ve çevrelerinde kötü alışkanlıklar ve uyuşturucu ile mücadeleler devam ediyor. Son olarak Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Urfanatik Gazetemiz yapmış olduğu açıklama ile yeni bir döneme girdiklerini ve bu dönemde okul ve çevrelerinde önemli güvenlik ünlemleri aldıklarını belirtti. Okullarda öğrencilerin daha güvenli bir ortamda eğitim görmeleri için Şanlıurfa ve ilçelerinde tüm okullarda güvenli koordinasyon birimi açtıklarını belirten İl Emniyet Müdürü VeyselTipioğlu, “Merkezdeki ve ilçelerimizdeki bütün okullarda güvenli eğitim koordinasyon görevlilerimiz olacaktır. Bu okul görevliliğimiz okul müdürleri ile irtibatlı çalışmak sureti ile oluşabilecek olaylar çerçevesinde anında müdahale edilecek” dedi.

‘Okullarda güvenli koordinasyon güvenlikleri olacak’

“Biz Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü olarak, her çocuğumuzu her evladımızı bütün zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak bizim boynumuzun borcudur.” Diyen Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, “Biz Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü olarak okullar açılmadan önce okulların çevresinde gereken çalışmaları yaptık. Biz Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmek sureti ile Sayın Valimizin öncülüğünde bütün okullara güvenli koordinasyon birimi belirledik. Merkezdeki ve ilçelerimizdeki bütün okullarda güvenli eğitim koordinasyon görevlilerimiz olacaktır.” dedi.

Okulların risk sorunu 3 kısma ayrıldı

Bu anlamda bu görevlilerin okul müdürleri ile istişare içinde olacaklarını da belirten İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, “Bu okul görevliliğimiz okul müdürleri ile irtibatlı çalışmak sureti ile oluşabilecek olaylar çerçevesinde anında” müdahale edilecek. Yani okullarda problem varsa hiç bürokratik engele takılmadan direk okul müdürü bizim okul koordinasyon güvenlik görevlisini arayacak görevlide hangi birimin hangi alanın olduğunu öğrenip hemen aramak sureti ile hızlı hareket etmek imkânı doğacaktır. Ve biz bu okullarımızı kategoriye ayırdık, risk taşıyan, daha az risk taşıyan ve daha da az risk taşıyan okullar diye kategoriye ayırdık.” diye konuştu.

‘Bütün öğrenciler evlatlarımız gibidir’

“Bu riskleri gören okullardaki koordinasyonlu güvenlik görevlilerimiz her hafta okulları ziyaret edecekler okul müdürleri ile rehber öğretmenleri ile okuldaki kamu görevlileri ile görüşecekler, o görüşmelerini de bir tutanağa bağlamak sureti ile bize gönderecekler.” İfadelerini kullanan Veysel Tipioğlu, “Daha az riskli olan okullardaki görevlilerimiz, günde bir risksiz belirlediğimiz okullarımızda bunu ayda bir yapacaklar. Biz Şanlıurfa’da okuyan bütün öğrenci evlatlarımızı kendi evlatlarımız zihniyeti ile yaklaşıyoruz. O yüzden onları her kötü alışkanlıktan uzak tutmak bizim boynumuzun borcudur.” ifadelerini kullandı.

‘Anne ve babalara da büyük işler düşüyor’

“Burada baba ve annelere de ciddi görevler düşmektedir.” Cümlelerini kullanan Tipioğlu, “Malumunuz biz daha önce bu uyuşturucuya dikkat çekmek ebeveynlerin dikkatini çekmek için programlar yaptık buradaki temel maksadımız uyuşturucu noktasında annelerin babaların dikkatini çekmek açısından yaptık. Küçükken iletişim kurabildiğimiz çocuklarımız 16-17 yaşına geldiğinde iletişim kuramıyoruz, iletişime geçemiyoruz. Çocuklarımızın nerede kiminle neler yaptığını bilmemiz gerek, yani biz yine biliyoruz toplumumuzda da bu böyle dünyada da bu böyledir.” ifadelerini kullandı.

‘Bütün okullarda ihbar hatlarını kurduk’

Bütün kötü alışkanlıkların arkadaşlıklarla başladığını söyleyen Veysel Tipioğlu, “Ebeveynlerden istirham ediyoruz, çocuklarının kimlerle arkadaşlık ettiğini, nerelerde kimlerle arkadaşlık ettiklerini takip etsinler. Biz yine okullarda ihbar hattı kurduk. Bu numaralar okuldaki rehber hocalarımızda ve görevlilerimizde olacak. Anında 24 saat içerisinde aynı zamanda hem whatsappta hem de telefonla bize okulla ilgili bilgileri aktaracaklar bizde süratçe okullarda alınması gereken bütün fiziki önlemleri emniyet ünlemleri alacağız ve almaya çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Haber: Mehmet Kaması

20 Eyl 2017 - 15:33 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.