Oduncular Kaçak Satışların Engellenmesini İstedi

Şanlıurfa'da kış ayları öncesi hareketliliğin başladığı oduncular pazarında odun ve kömür satışı yapan esnaflar oduncu pazarı dışında

Şanlıurfa'da kış ayları öncesi hareketliliğin başladığı oduncular pazarında, odun ve kömür satışı yapan esnaflar, oduncu pazarı dışında ruhsatsız satışların yapılmamasını istedi.

Kış ayları öncesi hareketliliğin başladığı oduncular pazarında, odun ve kömür satışı yapan esnaf kaçak yollarla mahalle aralarında satış yapıldığını belirterek duruma tepki gösterdi.

Eyyübiye ilçesine bağlı Sancaktar Mahallesinde bulunan oduncu pazarında geçimini odun ve kömür satarak kazanan 40 yıllık oduncu pazarı esnafı Ali Karabacak, ruhsatsız mahalle aralarında ve işyerlerinde satış yapan kişilerin denetlenmesini istedi. Esnaf Karabacak, "Doğalgazın kullanılmaya başlanmasıyla vatandaşların odun ve kömür alışlarında düşüş yaşandı. Kış ayları öncesi vatandaşlar gelip kömür ve odun alıyorlar. Bu aralar iş sezonu olduğundan az da olsa hareketlilik var. Vatandaşlarımız kışı beklemeden biran önce gelip kömür ve odunlarını alsınlar. Çünkü dolar üzerinden ticaret yaptığımızdan dolayı dolarda yaşanabilecek artış kömür fiyatına yansıyor. Vatandaşlarımız kış aylarında geldikleri zaman odun yaş oluyor, yanmaz. Fakat şimdi geldiklerinde odunlar kuru olduğu için bir sıkıntı yaşamazlar. Kış aylarında fiyatlarda dalgalanma oluyor" şeklinde konuştu.

"Sokak aralarında odun satışları durdurulsun"

Oduncu esnafı Karabacak, sokak aralarında odun satışlarının esnafa zarar verdiğini ve durdurulmasını istediği konuşmasının devamında, "Saman götüren kamyon şoförleri kaçak odun getiriyorlar. Getirdikleri odunları da sokak aralarında satıyorlar. Yetkililerin bu yolla, odun satan kişilere yönelik bir engelleme getirmelerini istiyoruz. Biz burada vergimizi elektriğimizi, suyumuzun bedelini verirken onlar kaçak yollarla satış yapıyorlar. Kamyoncu kamyonculuğunu, oduncu da odunculuğunu yapsın. Bu konuda yetkililerden yardım istiyoruz" dedi.

08 Eki 2017 - 11:57 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.