Odun Ateşinde Lezzeti Bir Başka Olur...

Şanlıurfa'da Yaz aylarında köy ve bağ evlerin vazgeçilmezi olan tepsi kebabı odun ateşinde ayrı bir lezzet ile ikram ediliyor.

Şanlıurfa'da gerçek yemek dadını arayalar çalı, odun ve tezekle yaktığı ateşin üzerinde tepsi kebabını pişiriyor. Odunlu ateşinde daha lezzetli olduğun aktaran köy halkı, Tepsi kebabı için iki saç kullanılır bir üste biri alta ve toplanan çalı ve odundan ateş yakılır, malzemeler pişmeye içten başlar ve pişme sürecini dışa doğru tamamlar. Bu da malzemenin tam olarak pişmesini ve yemeğin içindeki farklı lezzetlerin birbirleriyle harmanlanmasını sağlar. kazanda odun ateşiyle kaynatılır ve piştikten sonra gerçek lezzetin ortaya çıktığın ifade ettiler.

YAPILIŞI

Öncelikle patlicanlarımız yıkanıp bas kızımları ve uc kısımlarından birer parca kesilerek her bir patlican yaklaşık 3 e bolunur (her dilim 3 parmak enınde). Kıymamız tuz ve karabiber ile güzelce yoğurulur. Daha sonra yuvarlak bir fırın tepsisine bir patlican bir et seklinde dizilen yemegimiz. Odun atesinde pişirilir.

26 Tem 2017 - 12:33 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.