Öcalan’ın Doğum Gününü Kutladılar

partililer doğum gününden bir gün önce kutlama alanına gelerek doğum günü kutlamasını bekledi. Yurt dışından da gelenlerin fazla olması dikkatlerden

partililer, doğum gününden bir gün önce kutlama alanına gelerek, doğum günü kutlamasını bekledi. Yurt dışından da gelenlerin fazla olması dikkatlerden kaçmazken, bölge illerden gelen on binlerce vatandaş, BDP ve PKK’nin bayraklarının yanı sıra Öcalan’ın posterleri ile donatılan 4 Nisan Meydanı'nda toplandı. Kutlamadan önceki gecenin geç saatlerine kadar süren kutlamalar kapsamında 65 sanatçı sahne aldı. Kürtçe şarkıların seslendirildiği alanda, vatandaşlar, sık sık Öcalan’a özgürlük sloganları attı.

Düzenlenen programa BDP ve HDP milletvekilleri yanı sıra BDP eş başkanları da katıldı. Programda konuşma yapan DTK Eş başkanı Aysel Tuğluk, Abdullah Öcalan’ın dünya siyaseti üzerinde önemli bir rol olduğunu söyleyerek, özgür bırakılması gerektiğini söyledi. Öcalan’a özgürlük isteyen Tuğluk, kalabalığın alkışları eşliğinde Öcalan’ın doğum gününü kutlayarak, İmralı’ya selam yolladı. Öcalan’ın özgür kalması için tüm mücadeleyi verdiklerini söyleyen Tuğluk, Öcalan’ın özgür kalacağına inandıklarını söyledi. Yapılan konuşmaların ardından, alanda kurulan çadırlarda geceyi geçiren vatandaşlar, sabah saatlerinden itibaren Öcalan’ın doğduğu Ömerli köyüne gitti. Ömerli köyüne giden vatandaşlar, burada doğum günü pastası keserek, kutladı. Öcalan’ın doğum gününün önemine vurgu yapan katılımcılar, bir sonraki doğum gününü Öcalan’la birlikte geçirmek istediklerini söyleyerek, Öcalan lehine slogan attı. Ömerli köyünde olası bir tehlikeye karşı yoğun güvenlik önlemleri alındı. Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan’da katılımcıları karşılayarak, doğum günü pastasını kesti. Ağabeyi için özgürlük dilediklerini belirten Öcalan, ağabeyinin özgür kalması gerektiğini kaydetti. Öcalan’ın doğduğu evin bahçesinde toplanan kalabalık, sloganlar atıp, kutlama yaptıktan sonra, evin bahçesinden toprak götürdüler. Öcalan’ın kardeşleri katılımcıları ağırlamanın yanında teşekkür konuşması yaptı. Evin bahçe duvarına yazılan sloganlar da dikkatlerden kaçmazken, köyden ayrılan katılımcılar, beraberinde Öcalan’ın doğduğu evin bahçesindeki toprağı alarak geri döndü. Yapılan kutlamaların ardından herhangi bir şekilde olay yaşanmadı. Geçmiş yıllarda yaşanan olayların tekrarlanmaması, katılımcıları sevindirdi. Abdullah Yiğit

#

04 Nis 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.