O Esnaflar En çok Ramazan'da Kazanıyorlar

Şanlıurfa'da gündüz 40 dereceye aşan yaz sıcaklarına Ramazan ayında eklenmesiyle buzda talep patlamasına yol açarken en çok talep ekmek fırınlarından

Şanlıurfa’da Ramazan ayının ortalarına doğru termometreler hava sıcaklığı 40 dereceyi bulurken buz fabrikalarında satışlar artı. Şanlıurfa'da daha önce hemen hemen her semte bulunan buz fabrikaları gelişen teknoloji karşısında kent genelinde sadece iki fabrika kaldı.

Paşabağı mahallesinde faaliyet gösteren Şanlıurfa'nın en eski buz fabrikalarından Birlik Buz Fabrikası sıcak hava ve Ramazan ayı dolaysıyla satışları ikiye katladı.

Birlik buz fabrika işletmecisi Mahmut Okkaş, Havalar ne kadar sıcak olursa buz satışları o kadar artıyor. Ramazan’dan önce fabrikadan en fazla buzu fırıncı alıyordu, fırıncılar sıcak havada ekmek hamurlarının erken kabarmasını önlemek için buza ihtiyaç duyduklarını ifade eden Okkaş, "Sıcak havaların buza olan talebi artırdı, normal günde 100 kalıp buz kalıbı satılıyorduk, Ramazan ayın ortalına yeni geldik havalar sıcak oldu satışlarda ikiye katlandı"dedi.

14 Haz 2017 - 14:10 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.