Nisan yağmurları çiftçileri ve besicileri sevindirdi

Şanlıurfa genelinde bu yıl Nisan yağışların bol olması çiftçi ve besilerin yüzünü güldürdü.

Türkiye'nin önemli tahıl üretim merkezi Şanlıurfa'da, kurak geçen sonbahar ve kış döneminin ardından son günlerde etkili olan yağışlar üreticilerde yüksek rekolte beklentisi oluştururken besicilerde meraların yeşermesiyle hayvanları dağa bıraktı. Sonbahar ve kış mevsiminin kurak geçtiği Şanlıurfa'da son günlerde etkili olan yağışlar üreticilerin yüzünü güldürdü. Çiftçiler son yağmurlarla biraz olsun rahat nefes aldı. Geçen yıla göre bu yıl daha az yağış alan Harran Ovası, son yağan yağmur ile suya doydu. Kuraklık endişesi yaşayan çiftçiler yağan yağmurla birlikte rahat bir nefes aldı.

Çiftçiler sağanak şeklinde yağan yağmur nedeniyle tohumların yeşerdiğini. mera arazilerinde yeşeren otların özellikle küçükbaş hayvanların yem ihtiyaçlarının karşıladığını ifade ettiler.

Besicilere hayvanlarını meralara saldı

Yaklaşık iki milyon küçükbaş hayvanın bulunduğu Şanlıurfa'da, sonbahar ve kış mevsimlerinde yağışın çok az olması nedeniyle kuraklık endişesi yaşayan üreticiler, Nisan ayında etkili olan yağışlarla meraların yeşermesi sayesinde rahat bir nefes aldı. Genellikle Karacadağ, Hilvan ve Tek Tek Dağları bölgelerinde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar, havaların ısınması ve meraların gelişmesinin ardından hayvanlarına yem vermemeye başladı. Besiciler dağlarda yeşeren otları fırsat bilerek hayvanları mera alanlara bıraktı.

22 Nis 2017 - 10:39 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.298.151 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.