Nerede O Eski Ramazanlar

Meksika asıllı Amerikalı aktör Anthony Quinn'e benzerliği ile tanınan 59 yıllık oyuncu Bekir Ferhan bugünkü Ramazan ile eski Ramazanlar arasındaki

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde çekilen birçok dizi ve sinema filminde yaklaşık 59 yıldan bu yana oyunculuk yapan Bekir Felhan, bölgede sektörün durma noktasına gelmesi ile işsiz kaldı. Bölge halkı ve bölgeye gelen yabancı turistlerin Anthony Quinn’e benzettiği ünlü oyuncu, dizi ve film teklifleri gelmeyince, tespih ustalığına başladı. Güneydoğu’da film çekilmemesiyle işsiz kaldığını belirten oyuncu Bekir Felhan, “Güneydoğu’da artık film çekilmemeye başlanınca ben de işsiz kaldım. Şimdi tespih satmaya başladım. Tespih koleksiyonum vardı. Koleksiyonumu bozdum ve tespih satmaya başladım. Şimdi geçimimi de tespih satarak sağlıyorum” dedi.

30’dan fazla filmde oynadı

70 yaşında olan Bekir Felhan, baş rollerini Erol Taş ile Sadri Alışık’ın oynadığı Ali Baba ve Kırk Haramiler, Hüseyin Peyda’nın oynadığı Kaderim Böyle İmiş, Yılmaz Güney ve Erol Taş’ın oynadığı Hudutlar Kanunu, Özcan Deniz, Fikret Hakan, Şevval Sam ve Şebnem Dönmez’in oynadığı Aşkın Dağlarda Gezer, Fatma Girik’in oynadığı Gurbet Kadını gibi çok sayıda sinema filmi ve dizide rol aldı.

Daha önceden de tespih merakı olan ve koleksiyon yapan Felhan, işsiz kaldıktan sonra tarihi Gümrük Hanında seyyar tezgah kurup ekmek parası kazanmaya başladı. Tespih koleksiyonunu da satmak zorunda kalan Felhan, 3 yıldır hem tespih satıyor hem de kendisine gelen küçük rolleri değerlendiriyor. En son 2017 yılının sonlarında vizyona girmesi beklenen Kervan 1915 sinema filminde Ermeni bir fotoğrafçıyı canlandıran Felhan, yönetmenleri bölgede film çekmeye davet etti.

Felhan, "Ramazan ayı geldiğinde komşular ve akrabalar arasında karşılıklı davetler olur birlikte iftar yapılırdı. Böylelikle her gün bir evin sofrası zenginleşirdi. Artık Ramazan geldiğinde eskisi gibi insanlar birbirini davet etmiyor ve komşuluk ilişkileri de bu sebeple daha yapay hale gelmeye başlıyor. Paylaşımın kısıtlı olduğu bir çevrede insanlar birbirinin kapısını çalmadan Ramazan ayını geçirmeyi yeğliyor. Bayram tatilinde bayramlaşmanın yerini ise tatil planları alıyor"dedi

Önceden komşuluk ve paylaşımın ön planda olduğu Ramazanlar geçerdi. Var olan paylaşılır normalde yetmeyecek yemekler bu şekilde bereketlenirdi. Herkesin mutlu olduğu iftarlar yapılırdı. Diye konuşan Bekir Felhan," Şimdiki Ramazanlar her şey bol, eskiden fakirlik vardı her şey bulunmazdı fakat 4-5 kişi sofrada bulurdu. Şimdi her kes tek başına iftar açıyor eskiden konu komşu çağrılırdı, en az 15-20 kişi bir olurduk iftarı yapardık şimdi herkes dolabı doldurup dolaptan çıkarıp kendi sofrasını göre kurup öyle iftarını yapıyor. Fakir, fukara ve komşuyu düşünün yok. Şimdi komşumuzu bile tanımaz olduk , eskiden komşu ile kardeş gibiydik ama şimdi komşuluk ilişkileri bitmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu milleti nasıl düzeltecek Allah ona bir güç versin Mehmet Fatih Sultan gibi kendine bir güç versin ki bu millet eski değerlerine tekrar sahip çıksın"dedi.

06 Haz 2018 - 10:29 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.