Müslüm Gürses Beşinci Ölüm Yıl Dönümünde Memleketinde Unutulmadı

Şanlıurfalı arabesk sanatçısı Müslüm Gürses ölümün beşinci yıldönümünde memleketi Şanlıurfa'da isminin verildiği müzede hayranları tarafından

Müslüm Gürses  Beşinci Ölüm Yıl Dönümünde Memleketinde Unutulmadı
Video için play'e tıklayın

3 Mart 2013 yılında tedavi gördüğü hastanede vefat eden Şanlıurfalı sanatçı Müslüm Gürses'in hayranları, ölümünün beşinci yıl dönümünde adının verildiği Atatürk Mahallesi’nde bulunan Müslüm Gürses Müzesi’ne akın etti. Gürses'in adını taşıyan müzeyi dolaşan hayranları, sanatçının okunan parçaları eşliğinde sanat yaşamı boyunca sahnede giymiş olduğu kostümleri, müzik aletleri, plak, kaset ve fotoğraf aksesuarlarını yakından inceledi. Hayranları ayrıca müzede bulunan Gürses'in balmumundan yapılmış olan heykeli önünde de bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Müzeye ilk kez geldiğini dile getiren Ayşe Özgül "Onu çok seviyoruz. Ölümün beşinci yılında çocuklarla birlikte buraya geldik, burada onun eşyalarını ve fotoğraflarını görünce çok duygulandım. Allah'tan ona rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.

Adana'dan gelen Alper Çubuk ise,"Ankara'da yaşayan bir Adanalı olarak iki günlük geldiğim Urfa ziyaretimde bu güzel eserleri burada toplayan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum toprağı bol olsun Müslüm Gürses'in"diye konuştu.

Müze sorumlusu Zeynep Yılmaz,"Müslüm Gürses'in beşinci ölüm yıl dönümü müzemiz her zaman olduğu gibi bugünde ziyaretçilerini ağırlıyor. Misafirlerimiz il içinden ve il dışından gelerek Müslüm Gürses'i yad ediyorlar, ruhuna bir Fatiha okuyorlar geldikleri için mutlu olduklarını belirtip müzemize teşekkür edip ayrılıyorlar Müslüm Gürses müzesinde Müslüm Gürses'e ait CD'ler plaklar, enstrümanları, sahne kostümleri, gibi eşyaları bulunuyor ben özellikle il içinden ve il dışından gelen misafirlerimizi mutlaka Urfa'daki müzeleri gezsinler, Müzlerlere ilgi göstersinler müzeler onların gezip görmeleri için oluşturulmuş kuruluşlardır. Bir ilin kimliğini tarihini, kültürünü sanatını yansıtan özel yerlerdir"dedi.

Müslüm Gürses Kimdir?

Gerçek adı Müslüm Akbaş olan Müslüm Gürses, 7 Mayıs 1953'te Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesinin Fıstıközü köyünde Mehmet ve Emine Akbaş çiftinin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Bir erkek ve bir kız kardeşi daha olan Müslüm Gürses'in ailesi, bir süre sonra Adana'ya göç etti.

İlkokuldan sonra eğitime devam edemeyen Gürses, terzilik öğrenmesini isteyen babasının karşı çıkmasına rağmen 15 yaşındayken Adana'da bir aile çay bahçesinde düzenlenen ses yarışmasına katılarak, birinci oldu. Müslüm Gürses, Halk Eğitim Merkezi'nde müzik derslerine katıldı. Müslüm Gürses, aile çay bahçelerinin yanı sıra Adana'da pavyonlarda sahne aldı

Müslüm Gürses'in annesi Emine Akbaş ile kardeşi Ahmet Akbaş'ı toprağa verdi. Öldürülen annesinin katili babası Mehmet Akbaş'tı. Müslüm Gürses, cezaevine giren babasıyla bir daha görüşmedi.

Müslüm Gürses'in, sinema oyuncusu Muhterem Nur ile birlikteliği, kendisi için dönüm noktası oldu. 1982 yılında Adana turnesinde ilk tanışmalarında,"Sahneye ilk kim çıkacak" kavgası eden çiftin yolları, bir daha ayrılmadı.

03 Mar 2018 - 14:45 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.