Muharrem Ayı İbadet Ayıdır

Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık 'Bu mübarek muharrem ayında oldukça namaz kılalım oruç tutalım” dedi

Mübarek Muharrem ayına girmemizle bu ayda Müslüman âleminin nelere dikkat etmesi gerektiğini neler yapması gerektiğini Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık’tan dinledik. Bu günlerin çok mübarek olduğunu ve İslami anlamda yeni bir yıla giriş olduğunu belirten Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, “şimdi mübarek muharrem ayındayız, bu ay Hicri Yılbaşının günüdür. Yani Hz. Muhammed (SAV) bundan 1430 yıl önce Mekke’den Medine’ye hicret etmiştir.” dedi.

Bu mübarek muharrem ayında Müslümanların yapması gereken ve yerine getirmesi gereken ibadetler hakkında da bilgi veren İl Müftüsü İhsan Açık, “Hz. Muhammed (SAV) efendimiz bugünlerde oruç ile geçiriyordu oruç tutabiliriz. İnsanlar tövbe tutması lazım, insanlar ya rabbim bugüne kadar yaptıklarım için tövbe ediyorum demelidir” dedi.

‘Hicret ayını bütün Müslümanların iyi anlaması gerekiyor’

“Her ay her vakit Allaha kulluk için bir vakittir.” Diyen Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, “Bu fırsatları değerlendirerek rabbimize nasıl kul olacağımızı Hz. Muhammed (SAV)’de nasıl kul olacağımıza ümmet olacağımızı yol arayacağız. Bu günlerde önderlerimiz olan peygamberlere ve özellikle Hz. Muhammed (SAV) ne yapmış neden yapmış bunları öğrenip yapmamız gerek. Öncelikle şunu söyleyeyim bir kere bir Hicret var, hicret olayının bütün Müslümanlarının iyi anlaması gerekiyor. İslam’ı yaşayabilmek, İslam’ı yaşatabilmek Hz. Muhammed (SAV) doğduğu evinin mekânının ailesini akrabalarını Medine’ye İslam’ı daha iyi yaşayabilmek ve insanlara İslam’ı daha yaşatabilmek için bir Hicret vardır. Bizlerde şu günü fırsat bilerek şu ifadelerini kullanarak bizlerde günahlarımızdan yaptığımız hatalardan onları terk ederek yeni bir hayata hicret vesile ederek, yine bir yıla girmenin güzelliğini yaşamamız gerek.” dedi.

‘Bu ayda namaz ve oruç tutmamız lazım’

“Peki, bu güne has neler yapabiliriz,” sözlerini kullanan İhsan Açık, “Hz. Muhammed (SAV) efendimiz bugünlerde oruç ile geçiriyordu oruç tutabiliriz. İnsanlar tövbe tutması lazım, insanlar ya rabbim bugüne kadar yaptıklarım için tövbe ediyorum demelidir. Günahlarını ve hatalarını hatırlayarak bugünlere geçirebilir. Ama dediğim gibi oruç ile aynı ayın içerisinde yaşanan bazı olaylar var hem tarihe yazılmış olaylar acı olaylar var onları hatırlanarak günlerimizi geçirmemiz gereklidir.” diye konuştu.

‘Urfa’da bir nevi Ensar kentidir’

“Her gün her ay her vakit Allahlın ayıdır, sözlerini kullanan Açık, “Yeter ki biz o ayın anımsarsak iyiliği iyimserliğe İslam’ı fırsat bilerek yaşamak lazımdır. Bizde şuan 1430’ncı yıla girdik, yani bundan 1430 yıl önce Hz. Muhammed (SAV) Mekke’den Medine’ye göçtü. Medine halkı Ensar olarak karşıladı. Urfa’da bir nevi Ensar kentinde bunu canlandırmış olacak rabbim inşallah bu yılımızı hayırlı ve mübarek eylesin.” İfadelerini kullandı.

Haber: Mehmet Kaması

21 Eyl 2017 - 17:49 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.