Muhakaddes Miras Anadolu Yolunda

İslam Kültür ve Sanat Platformu'nun Ramazan'a özel hazırlayıp Sultanahmet Medresesi'nde bir aydır sergilediği el yazması Mushaf-ı Şerifler

İslam Kültür ve Sanat Platformu'nun Ramazan'a özel hazırlayıp Sultanahmet Medresesi'nde bir aydır sergilediği el yazması Mushaf-ı Şerifler büyük ilgi görüyor. 99 adet el yazması Mushaf-ı Şerif'in yer aldığı sergi şu ana kadar 100 bin kişi tarafından ziyaret edildi. 1 hafta daha İstanbul'da görücüye çıkacak olan sergi daha sonra Edirne'den Urfa'ya 14 farklı ilde sanatseverlerle buluşmaya gidecek.

TÜRK HATTATLARIN BAŞARISI


Son hak din İslam’ın kutsal kitabı Kur’an-e Kerim için İslam dünyasında söylenegelen bir söz var: Kur’an-ı Kerim Mekke’de nazil oldu, Mısır’da okundu, İstanbul’da yazıldı. Bu söz, Türk hattatların Hüsn-i hattaki başarısını teslim ediyor. Sultanahmet Medresesi’nin restorasyonu sonrası açılan ilk sergi olma özelliği de taşıyan “Mukaddes Miras” işte bu kıymetli Türk hattatların eserlerini de ihtiva ediyor. Sultanahmet Medresesi’nin restorasyonundan sonra açılan ilk sergi olma özelliği de taşıyan ‘Mukaddes Miras’ 2 Eylül’de İstanbul’a veda edecek.

HAT SANATINDA EKOL İSİMLER


Sergide 9.yüzyıldan 19.yüzyıla kadar, Abbasilerden, Emevilere, Çin'den Moğolistan'a bütün İslam coğrafyasında kaleme alınan, İslam hat sanatında ekol olarak kabul edilen Hafız Osman, Mehmet Emin Üsküdari, Mahmud Sivasi, Hafız Yusuf ve Derviş Mehmed gibi ünlü hattatların da eserlerinin bulunduğu, 99 adet el yazması Mushaf-ı Şerif sergileniyor. Sergide ayrıca Şeyh Hamdullah, Sami Efendi, Mahmud Celaleddin, Yesarizade Mustafa İzzet, Ömer Vasfi Efendi, Hulusi Yazgan, Kamil Akdik, Mehmet Şefik gibi önemli isimlerin hüsn-i hat çalışmalarına da yer veriliyor.


HANGİ İLLERE GİDECEK

4 Ekim'de Türkiye'yi gezmeye başlayacak olan sergi Urfa, Diyarbakır, Mardin, Gaziantep, Erzincan, Erzurum, Trabzon, Sivas, Kayseri, Konya, Ankara, Eskişehir, Bursa ve Edirne'de tekrar görücüye çıkacak ve her ilde bir hafta boyunca ziyaret edilebilecek.

#

30 Ağu 2013 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.