Mısır’daki idam kararı protesto edildi

Topçu Meydan'ında bir araya gelen STK'lar basın açıklaması yaparak Mısır'da 579 kişiye idam kararının çıkartılmasına tepki gösterdi.

Topçu Meydan’ında bir araya gelen STK’lar, basın açıklaması yaparak, Mısır’da 579 kişiye idam kararının çıkartılmasına tepki gösterdi. Dünya genelinde tepki göre idam kararı, Şanlıurfa’da STK’ların bir araya gelerek, basın açıklaması yapmasıyla dile getirildi. Mısır’da mahkemenin Müslüman Kardeşler üyesi 529 kişiyi idam cezasına çarptırması üzerine tepkilerini dile getirmek amacıyla bir araya gelen STK’lar, sembolik kefenleri giydikten sonra idam ipi ve kefenleri yaktı. Kadınların da katıldığı tepki gösterisinde basın açıklaması yapılarak, idam kararı kınandı. Toplanan kalabalık adına basın açıklamasını Osman Uludağ okudu. Mısır’daki idam kararının durdurulması için imzaların toplandığı belirtilen açıklamada, “Bilindiği üzere, 2012’de yapılan seçimlerde yüzde 51. 73 oranında oy alarak, Cumhurbaşkanı seçilen Muhammed Mursi, bir darbe ile görevinden uzaklaştırılmıştır. Bu darbe, Muhammed Mursi’nin şahsına değil, Mısır halkının iradesine karşı yapılan bir darbedir. Bu darbe sonrasında milyonlarca kardeşimiz, meydanlarda hak arama mücadelesine giriştiler. Onlar haklarını, şiddetin hiçbir türlüsüne başvurmadan meydanlarda aradılar. Bu hak arama sürecinde birilerinin taşeronluğunu üstlenen dikta rejim, Esma gibi gencecik kardeşlerimizi katletmekten geri durmadılar. Meydanlarda sadece haklarını ararken, bu 529 kardeşimizin Şiddete teşvik suçu gibi saçma sapan bir suçlamayla idamlarına karar verilmeleri, bu kararın ne kadar adaletsiz olduğunu gösteriyor. Üstüne basa basa söylüyoruz ki; bu kararlar hukuksuzdur. Müslümanlar hiçbir dönemde böyle sindirmelere boyun eğmedi. Özelde Mısır’da, genelde İslam coğrafyasındaki tüm Müslüman toplulukları ümmet olmanın şuuru ile hareket etmeye davet ediyoruz. 28 Nisanda kesin kararın verileceği güne kadar tüm İslam coğrafyasını bu adaletsiz karara direnmeye ve seslerini yükseltmeye davet ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. Yapılan basın açıklamasının ardından sembolik kefen ve idam ipi yakılarak, idam kararı protesto edildi. Sık sık tekbir ve sloganların atıldığı alanda kalabalık, daha sonra idam kararının durdurulması için imza topladı. Ali ÇETİNKAYA

#

09 Nis 2014 - 00:00 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.043.337 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.