Minik Eller Toprakla Buluştu

Öğrencilerin sosyal projelere aktif katılımını sağlayıp yaşayarak öğrenmelerini ilke edinen TED Şanlıurfa Kolejinde öğrencilere doğa sevgisini

TED

Şanlıurfa Kolejinin bahçesinde, 21-26 Mart Orman Haftası kapsamında düzenlenen fidan dikim etkinliğine, Karaköprü Kaymakamı Ahmet Yıldız, Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver, Karaköprü İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Murat Yanmaz, Okul Müdürü Arif Kemal Şamat, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Öncelikle fidanın nasıl dikileceğini öğrenen öğrenciler, daha sonra fidanları, Kaymakam Yıldız ve öğretmenlerinin yardımıyla toprakla buluşturdular. Orman Haftasında fidan dikmenin mutluluğunu yaşayan öğrenciler, diktikleri fidanlara can suyu vermeyi de ihmal etmedi.

“Çocuklarımıza ağaç sevgisini aşılıyoruz”

Karaköprü Kaymakamı Ahmet Yıldız, Orman Haftası kapsamında ilçe genelinde düzenledikleri fidan dikim etkinliklerinden birini de TED Şanlıurfa Koleji kampus alanında gerçekleştirdiklerini belirterek, “Amacımız, yeni nesle fidan dikim kültürünü aşılamak, çocukları küçük yaşlardan itibaren fidan dikimine yönlendirmek” dedi.
Çocuklarla yaptıkları sohbette, bir kısmının şu ana kadar hiç fidan dikmediğini öğrendiklerini ifade eden Yıldız, “Bazı vakıflar var, bağış karşılığı sizin adınıza fidan dikiyorlar. Ama biz diyoruz ki, öğrencilerimiz kendi elleriyle fidan diksinler. Elleri toprağa değsin, fidana değsin. Böylelikle ağaç sevgisini ve doğa bilincini kazansınlar. Çünkü bugünün çocukları yarın önemli kararların alındığı makamlarda olacaklar. Bu bilinçle yetiştiklerinde, ileride almış oldukları kararlar, hem insanlık adına hem doğa bilinci çerçevesinde olacak” diye konuştu.
Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver de bu tür etkinliklerle çocuklara doğa sevgisini kazandırıp, Şanlıurfa’yı daha yeşil bir görünüme kavuşturmayı hedeflediklerini söyledi.

“Ormanlar hayat kaynağı”

TED Şanlıurfa Koleji Müdürü Arif Kemal Şamat ise, her yıl kutlanan Orman Haftasının en önemli amaçlarından birinin çocuklara yeşilin, ağacın önemini anlatmak olduğunu belirtti. Ormanların bir ülkenin akciğerleri ve en büyük zenginlik kaynağı olduğunu ifade eden Şamat, “Ormanlar, insanlar için hava kadar, su kadar, ekmek kadar önemlidir. Ormanlarını bilinçsizce tüketen ülkeler, sadece çölleşmekle kalmazlar, sahip oldukları en değerli ve en büyük doğal zenginliği de kaybetmiş olurlar. Ağaç dikerek yeni ormanlar oluşmasını sağlamalıyız. Bizler de fidan dikim etkinliğini bu amaçla gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz fidanları kendi elleriyle toprakla buluşturdular. Bugün, doğa konusunda bilinçlendirdiğimiz çocuklarımız için ömürleri boyunca unutamayacakları çok güzel bir anı oldu. Umarım kazandıkları bu bilinci, hayatları boyunca kaybetmezler” ifadelerini kullandı.

Miniklerin gösterisi beğeni topladı

Fidan dikiminin ardından okulun konferans salonunda, ormanların öneminin anlatıldığı bir program düzenlendi. Günün anlam ve önemini belirten konuşmalar sonrası ilkokul öğrencileri, orman sevgisi ile ilgili şiirler okudu. Ardından okul öncesi eğitimi alan minikler, keyifli bir gösteri sundu. “Tohumlar Fidana, Fidanlar Ağaca” şarkısını söyleyen minikler, izleyenlerden büyük alkış aldı.

26 Mar 2017 - 13:08 - Gündem

urfanatik.com son bir ayda 2.184.811 kez ziyaret edildi.


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfanatik Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfanatik Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfanatik Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfanatik Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.